Gå til sidens hovedinnhold

Vy reduserer antall avganger på Østlandet, men opprettholder samme togtilbud på Gjøvikbanen

– Vår vurdering er at det ville ført til større trengsel og økt smittefare dersom vi hadde redusert rutetilbudet vårt, skriver daglig leder i Vy Gjøvikbanen, Øystein Gullaksen.

Tirsdag gikk Vy ut og fortalte at de reduserer togtilbudet i østlandsområdet og på Bergensbanen.

I pressemeldingen skriver selskapet at det de har hatt 70 prosent færre reisende sammenlignet med tidligere år, og at det er årsaken til at Vy reduserer antall togavanger på Østlandet fra 1. februar.

Daglig leder for Vy Gjøvikbanen, Øystein Gullaksen, skriver at de har sett samme tilbakegang i antall reisende på togstrekningen mellom Gjøvik og Oslo.

Likevel velger selskapet å ikke redusere rutetilbudet på Gjøvikbanen.

– Et eventuelt nedtrekk i togtilbudet ville rammet de reisende langs Gjøvikbanen i større grad, da det ville vært lengre mellom avgangene til og fra Oslo, skriver Gullaksen i en mail til Varingen.

– Ville ført til større trengsel og smittefare

Gullaksen skriver at Vy velger å opprettholde samme rutetilbud som det står oppført i rutetabellen med bakgrunn i følgende vurdering:

– I motsetning til andre sentrale deler av østlandsområdet har vi ikke 15 minutters avganger, og vår vurdering er at det ville ført til større trengsel og økt smittefare dersom vi hadde redusert rutetilbudet vårt, skriver Gullaksen.

Skyldes korona og reiserestriksjoner

Selskapet opplyser at det er korona og reiserestriksjoner som er årsaken til færre reisende.

Slik blir det midlertidige tilbudet på Østlandet fra 1. februar

  • På L1 blir det halvtimesfrekvens istedenfor tog hvert 15. minutt. Togene mellom Spikkestad og Lillestrøm kjører som normalt, samt kjører med doble togsett slik at det blir flere plasser om bord.
  • De ekstra rushtidsavgangene om morgenen på L2x mellom Kolbotn og Oslo S blir innstilt.
  • På L21 mellom Moss – Stabekk innstilles toget fra Moss kl. 13:56 alle dager.
  • På R11 mellom Skien – Eidsvoll innstilles morgenavgangen kl. 06:52 fra Skien og avgangen kl. 16:33 fra Oslo til Skien på ettermiddagen.
  • Flere tog vil kjøre med enkelt togsett, det vil si færre vogner. Dette gjelder både lokaltogene og regiontogene på Østlandet.
  • Endringene på Østlandet gjelder i utgangspunktet fra 1. februar til og med 28. februar.
  • Tilbudet blir fortløpende vurdert med utgangspunkt i reisemønstre og gjeldende reiseråd fra helsemyndighetene. Det blir også færre avganger på Bergensbanen. Den fulle oversikten finnes på Vys nettsider.

Vy opplyser i sin pressemelding at det også blir justeringer i rutetilbudet på Bergensbanen fra 25. januar.

Kommentarer til denne saken