Lørdag var alpin-VM i italienske Cortina d'Ampezzo over for hennes del. Da ble hun nest beste norske kvinne i slalåm med 22.-plass.

– Jeg er ikke sinnssykt skuffet, for jeg følte at jeg prøvde. Jeg prøvde kanskje på feil måte: Jeg ville klatre og sitte litt i den stolen i 2. omgang, men sånn ble det ikke. Jeg skal ikke være for hard med meg selv og grave meg ned sier Stjernesund til NTB.

Nyte gullet

Det har vært et langt mesterskap for Stjernesund. Først var det den store skuffelsen ikke å ta seg videre i parallellslalåmen. Den skuffelsen ble raskt snudd til gullrus og full jubel dagen etter da hun var sterkt delaktig i å ta hjem gullet i lagkonkurransen i parallellstorslalåm.

– Jeg skal ta ut den medaljen og se på den hele flyturen hjem og kose meg med det. Selvfølgelig skulle jeg gjerne hatt med meg flere plasseringer enn det. Topp tre er kanskje ikke helt innenfor nå, men parallellslalåm individuelt skulle jeg fått til noe. Det ble ikke sånn. Jeg kan ikke være sur, for jeg klarte ikke mer rett og slett, sier hun.

Uken i Italia har ført til en glovarm mobiltelefon – og hun er stolt over å representere Hakadal i VM.

– Det var en klubb som tok meg imot da jeg var 13, og det var tre fantastiske år med mye moro. Jeg kjører med dem stolt i ryggen. Det er kjempekult å representere den klubben der. Det er en sunn klubb som bidrar til at miljø hvor folk får se verdien av å trene og bli bedre på ski. Det er et utviklingsmiljø jeg er glad for at jeg var en del av, sier Stjernesund.

– Lett å føle seg alene

Nå drar en sliten Stjernesund hjem for å hvile, se på gullmedaljen og svare på «meldingsdrysset» på telefonen sin.

– Jeg har ikke fått tid til å svare alle, men det skal jeg få tid til nå. Jeg har mange støttende folk rundt meg, og det setter jeg utrolig stor pris på. Det er lett å føle seg alene i dalen i skibakker noen ganger. Det er sunt og godt å ha med seg flere, sier hun.

@NTB