– Jeg var ikke så høy i hatten etter i går akkurat, så dette var en skikkelig opptur. Det var en litt tøff dag i går, for i parallellstorslalåm hadde jeg faktisk litt forventninger til meg sjøl, i og med at jeg vet at det er en gren jeg har prestert i tidligere og det er en setting jeg liker, forteller Thea, som havnet langt nede på lista.

– Da ble det litt mer nervepirrende å skulle stille i en team event hvor det kunne gå ut over andre dersom jeg ikke var der jeg bør være. Så det var veldig deilig å kunne innfri. Å kunne se at jeg klarer å kjøre fort. Men dette var jo også noe helt annet enn kvalifiseringa i går. Vi liker oss godt på slushesnø vi skandinaver, så det funka bra, ler Thea. For det var naboene fra Sverige som ble finalemotstander.

– Jeg tenkte at hvis vi kommer forbi første og andre runden så er det supert, så dette var over all forventning. Jeg tenkte bare på neste runde, så jeg visste ikke hvordan vi lå an, forteller HIL-alpinisten, og den taktikken fungerte strålende. Thea vant alle fire duellene underveis, og Norge slo Sverige 3-1 i finalen.

Etter 4-0 over Japan i åttendelen ble det 2-2 mot USA i kvarten, men klart videre på tid. Mot Sveits i semien ble det svært jevnt, men Norge gikk videre med to hundredeler.

I finalen var det drama.

Etter at Thea Louise Stjernesund slo Estelle Alphand i den første finaleduellen, kjørte Sebastian Foss Solevåg ut i det andre paret mot Kristoffer Jakobsen. Det skjedde like etter at svensken hadde gjort en stor feil og tapt mye tid, og det så ut til at Solevåg kjørte ut da han var redd for å bli påkjørt av Jakobsen.

– Han kommer ved siden av meg og kom på innerski, og inn mot løypa mi. Jeg har et viktig renn på søndag, så denne tar jeg ikke sjanse på, tenkte jeg. Jeg ble hindret, og er man i tvil på ting, da stopper man med en gang så det ikke blir noe diskusjon, sa Foss Solevåg til NRK.

Likevel kom beskjeden like etter om at de to skulle kjøre mot hverandre på nytt. Da hadde allerede Sara Hector slått Kristina Riis-Johannessen, og det sto 1-1.

Solevåg viste muskler og slo Jakobsen, som igjen gjorde flere feil, med 0,05 sekunder. Dermed sto det 2-1 til Norge før duellen mellom Fabian Wilkens Solheim og Mattias Rönngren.

Nordmannen gjorde det han skulle – vant paret, og sikret Norge gullet.

Gullmedaljen er den første norske medaljen i denne øvelsen siden den først kom på programmet i 2005.