Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Du kan ha tusener av kroner liggende i skuffer og skap!

I smykkehaugen din hjemme kan det fort ligge noe verdifullt. - Folk blir som regel overrasket når de kommer til oss, sier Ryan Nichols.

Annonsørinnhold i samarbeid med

For der du tror det kanskje bare ligger noe gamle smykker uten noen verdi, kan det gjemme seg en aldri så liten overraskelse. Det samme gjelder gamle mynter og sedler. Budskapet er klokkeklart fra butikksjefen hos Roschberg Mynthandel i Lillestrøm.

- Selv om du ikke tror det er verdt noe, så ta det med til oss og sjekk det ut. Det er flere som blir overrasket enn motsatt, sier Ryan Nichols.


Mange vet ikke hvor mye gull er verdt!

Ryan Nichols i Roschberg Mynthandel
MYNTER: Trine Toft fra Lillestrøm tok med seg gamle mynter og fikk med seg en aldri så liten gevinst ut døren ... Her inspiserer Ryan Nichols myntene hun har med seg.

60 000 kunne havnet på loppis

Akkurat dette opplevde en lokal kunde. Planen var å levere gamle mynter og smykker til et loppemarked. Heldigvis for vedkommende tok personen en tur innom mynthandelen - og endte med å få med seg hele 60 000 kroner!

- Mange vet ikke hvor mye gull er verdt! Nærmere halvparten av omsetningen vår kommer fra kjøp av gull og sølv, forklarer myntekspert Alexander Røer som har hatt en interesse for dette helt siden han startet å samle på gamle krigsmynter.

NOSTALGISKE SEDLER: Oda Fasting fra Lillestrøm fikk en god handel da hun tok med seg gamle tikrones sedler.

Fra tjue år til hundre

I tillegg til smykker og mynter i gull og sølv, tar de gjerne imot medaljer, frimerker og gamle postkort. Og trodde du det bare er eldre mennesker som leverer inn skatter fra skuffer og skap, kan Ryan bekrefte at de har jevnlig besøk fra folk helt nede i tjueårsalderen og opp til hundre.

- Vi opplever stort trykk fra folk i og rundt Lillestrøm, men det hender også at de kommer langveis fra. Vi har nylig hatt besøk fra Elverum og Charlottenberg. Det er tydeligvis mangel på slike forretninger, understreker den engasjerte butikksjefen.

Og lurer du på det største kjøpet myntforhandleren har gjort, så ligger det enn så lenge på 270 000 kroner. Ifølge Ryan var dette en arvet myntsamling i gull og sølv. Noen som fikk lyst til å dra på skattejakt i kveld?

EKTE ELLER FALSK MYNT? HØR KLANGEN SELV I VIDEOEN UNDER MED MYNTEKSPERT ALEXANDER RØER:

 
Del artikkelen på Facebook