Politiet advarer

RASKT. Brått er den der i veibanen, elgen. Politiet oppfordrer deg til å være ekstra forsiktig på Nittedalsveiene nå.

RASKT. Brått er den der i veibanen, elgen. Politiet oppfordrer deg til å være ekstra forsiktig på Nittedalsveiene nå. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Både elg og rådyr trekker ned til bygda. Nå er tiden inne for å være ekstra oppmerksom på veien, råder lensmann Bjørn Bratteng.

DEL


Kl 2330 mandag kveld skjedde det igjen.

– Vi fikk en melding fra Riksvei 4 rett syd for fylkesgrensa. Det var en som kjørt på et rådyr. Vegsentralen ble varslet og skulle ta hånd om dyret, forteller Bjørn Bratteng.

– Vi får mange meldinger om påkjørt vilt akkurat nå. Det er mye vilt som trekker ned til bygda. Fra Gjelleråsen til Varpet i nord. Vær oppmerksom på hva som kan komme ut fra veikanten, råder Bjørn Bratteng.

STRAFF. Husk at det er straffbart å ikke melde fra når man har kjørt på vilt, sier lensmann Bjørn Bratteng. (Arkivfoto)

STRAFF. Husk at det er straffbart å ikke melde fra når man har kjørt på vilt, sier lensmann Bjørn Bratteng. (Arkivfoto) Foto:

Straff hvis du ikke melder fra

Å holde fartsgrensen og være oppmerksom er det eneste som hjelper.

– Du må både tenke på trafikken imot, men også at det kan komme noe ut fra veikanten. Og det skjer fort.

Og det er voldsomme krefter i gang under en viltpåkjørsel, særlig hvis det dreier seg om elg. Skadene kan bli store både på bil og folk, for viltet er det oftest katastrofalt.

– Hva gjør man hvis man kjøre på vilt?

– Da må man varsle politiet med en gang. Man har en varslingsplikt. Man må ikke unnlate å varsle. Det er forbundet med straffeansvar å unnlate det, sier lensmann i Nittedal.


Artikkeltags