Gå til sidens hovedinnhold

Vil vite hvordan de reisende på Gjøvikbanen har det

– Svarene fra kundene er utrolig viktig for oss, sier daglig leder ved Vy Gjøvikbanen, Øystein Gullaksen.

I 2019 oppnådde Vy Gjøvikbanen sitt beste resultat noensinne i den årlige kundeundersøkelsen togselskapet gjør blant sine reisende.

Fra uke 42 til 44 vil Vy igjen be kunder fortelle hvordan de opplever Gjøvikbanen.

Daglig leder i Vy Gjøvikbanen, Øystein Gullaksen, sier det blir spennende å se hvilken respons Vy får ved denne undersøkelsen.

– Svarene fra kundene er utrolig viktig for oss, sier Gullaksen.

Digital undersøkelse

Vanligvis gjennomfører Vy to slike undersøkelser i året, en på våren og en på høsten. Men grunnet koronapandemien ble vårens undersøkelse avlyst.

Høstens undersøkelse skal gjennomføres digitalt. Kundene vil fortsatt rekrutteres om bord på toget, men i stedet for at de får utdelt et papirskjema, vil de få en link til undersøkelsen på SMS.

Det er Kantar (Norsk Gallup) vil stå for rekruttering om bord på togene.

Jernbanedirektoratet har besluttet at denne metoden skal benyttes av alle togoperatørene i høstens måling.

Ingen ansatte smittet

Gullaksen forteller at ingen ansatte om bord i togene på Gjøvikbanen har blitt smittet på jobb så langt under koronakrisen.

– Samtidig har reisende på Gjøvikbanen vært utrolig flinke til å spre seg ut over på ulike avganger og holde avstand til hverandre inne på togene, sier han.

Da koronakrisen slo til falt også passasjertallene på Gjøvikbanen. Men den siste tiden har passasjertallene vært oppadgående.

– Det er fortsatt slik at vi har god nok plass på togene til at reisende kan holde trygg avstand om bord, sier Gullaksen og legger til.

– I juli og august var vi på 70 prosent av den passasjerkapasiteten vi vanligvis har. Det vi så var at antall fritidsreiser i sommermånedene økte mer enn tidligere år, trolig i forbindelse med at flere ferierte hjemme. Selv om mange bruker banen til og fra jobb er det flere steder langs strekningen som trekker fritidsreisende.

Kommentarer til denne saken