Gå til sidens hovedinnhold

«Vi håper å oppfylle minimumsnormen for lærertetthet i løpet av høsten»

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi er mange foreldre her i Nittedal som opplever lærermangelen på kroppen. Det dreier seg ikke bare om hvor mange elever det er i hver klasse, men også om hvilke lærerressurser som kan settes inn når mange elever har særlige utfordringer.

En titt på Nittedal-partienes valgprogrammer viser ikke noe stort engasjement for å få nok lærere i skolen. Men på minst to valgmøter har spørsmålet om lærermangelen blitt reist fra salen. Da har den politiske ledelsen i kommunen svart at den «håper» at lærernormen – ifølge Stortingsvedtaket: «fra høsten 2019: 1 lærer per 15 elever i 1.–4. klasse og 1 lærer per 20 elever i 5.–10. klasse» – skal være oppfylt i løpet av høsten.

Ingen av opposisjonspartiene har protestert mot at lærernormen, som alle er enige om skal være en minimumsnorm, faktisk ikke gjelder her i kommunen ved skolestart.

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner, som har skrytt av lærernormen på vegne av regjeringen, kastet, sammen med ordføreren, glans over første skoledag på Holumskogen skole i år. Glansen falmet da det gikk opp for oss at ikke engang minimumsnormen er oppfylt.

Vi vil be samtlige partier svare før valgdagen:
1. Er det akseptabelt at Nittedal har startet skoleåret uten at Stortingets minimumsnorm er fulgt?

2. Skal vi nøye oss med minimumsnormen, eller har partiene større ambisjoner?

3. Hva vil partiene konkret gjøre for å øke lærertettheten i kommunen etter valget?

Kommentarer til denne saken