Gå til sidens hovedinnhold

VG: Drapstiltalt leieboer dro til legevakten etter drapet på Kristian (34)

I politiavhør har den drapstiltalte leieboeren forklart at han drepte trebarnsfaren Kristian Løvlie med kniv. Så dro han til legevakten for å behandle et kuttsår i hånden.

(Romerikes Blad)

Det skriver VG.

Romerikes Blad har tidligere omtalt den brutale tiltalen mot en mann i 40-åra etter drapet på Kristian Løvlie (34) i Nittedal i slutten av mai i fjor. Løvlie ble funnet død i en bil på parkeringsplassen bak Maxbo og Elkjøp på Mo – som ligger rundt tre kilometer unna drapsåstedet – nesten et døgn etter at drapet ble begått i garasjen.

Ifølge tiltalen ble 34-åringen drept med 18 knivstikk. VG får opplyst at den 49 år gamle leieboeren har forklart til politiet at han kuttet seg selv i hånden under drapshandlingen, og at han derfor dro til legevakten for behandling.

Kristian (34) ble funnet død i bil: Ble fraktet flere kilometer etter drapet

Skjulte spor

Etter besøket på legevakten dro leieboeren tilbake til åstedet. Der jobbet han med å skjule spor før han rygget bilen inn mot garasjen og la liket i bagasjerommet, får VG opplyst.

Deretter mener politiet at leieboeren kjørte rundt i Nittedal, med liket i bagasjen, for å finne et egnet sted å kvitte seg med liket. Til slutt valgte han å parkere bilen utenfor Maxbo.

Videre skriver VG at leieboeren lot liket ligge i bagasjerommet, mens han selv dro hjem til sin egen familie.

Da Løvlie ikke hentet i barnehagen meldte familien han savnet.

Løy i avhør

Samme kveld iverksatte politiet full etterforsking og leieboeren ble avhørt som vitne. I dette avhøret skal 49-åringen ha sagt at han ikke visste noe om hvor familiefaren var, men han bekreftet at de to hadde vært i kontakt samme dag, skriver VG.

Avisen får opplyst at politiet stusset på enkelte ting ved mannens forklaring. Derfor ble 49-åringen innkalt til et nytt avhør. Da endret mannen forklaring.

Leieboeren fortalte om drapet og hvor han hadde parkert bilen med liket.

– Politiets etterforskning har bekreftet tiltaltes opplysninger om at han, etter drapet, tok med seg liket i sin bil, kjørte rundt med dette til bilen ble hensatt utenfor en Maxbo-butikk. Jeg ønsker ikke ellers ikke å kommentere hans bevegelser ytterligere, svarer statsadvokat Sturla Henriksbø ved Oslo statsadvokatembeter til VG.

VG har vært i kontakt med mannens forsvarer, som foreløpig ikke ønsker å kommentere saken. Da tiltalen ble tatt ut uttalte mannens forsvarer, Trygve Staff, at hans klient erkjente de faktiske forholdene.

– Leieforholdet er relevant

Som RB tidligere har omtalt leide 49-åringen bolig av familiebedriften avdøde var en del av. Dette leieforholdet vil bli et sentralt tema under hovedforhandlingene.

– Leieforholdet er relevant og det vil bli ført bevis som går på kontakt mellom tiltalte og avdødes familie i tiden før drapet. Hensikten er å belyse tiltaltes sinnsstemning på tidspunktet og motiv, opplyser statsadvokaten som ikke ønsker å gå inn på hva i leieforholdet som skal ha vært med på å utløse drapet.

Ifølge VG skyldte den drapstiltalte mannen husleie.

Kommentarer til denne saken