Verket Aktiv vært på tur igjen, mandag 6. november var det tid for gokart-kjøring. Noen hadde litt erfaring fra tidligere besøk, men for mange var det første gang og i forventningene var det nok en blanding av spenning og sommerfugler i magen.

Etter en grundig gjennomgang av kjøreregler, flagg- og lyssignaler var det på med hjelm og kjøredress og inndeling i grupper.

Om noen var en smule nervøse før start gikk det i hvertfall fort over etter at starten av første heat hadde gått. Etter et par innledende runder for å teste veigrep og styring var det bånn gass.

Rundetidene krøp raskt nedover og hos alle økte nok konkurranseinstinktet proporsjonalt med sekundene man greide å forbedre seg. 8 minutter pr heat høres ikke lenge ut, men på slutten av heatet skjønte man at racing er noe man bør være i god fysisk form for å mestre.

Alle fikk kjøre to heat og samtlige hadde nok en betydelig økt selvtillit og mestringsfølelse i heat nummer to. Rundetidene krøp sakte, men sikkert nedover etterhvert som sporvalg og kjøreteknikk ble bedre og bedre. Kanskje ble grunnlaget for en racing karriere lagt i dag.

Det var en flott gruppe ungdommer å ha med seg på tur. Eksemplarisk oppførsel gjorde jobben vår som ledere ekstra hyggelig. Vi gleder oss allerede til neste utflukt i november til Fangene på Fortet.