Der kan alle som vil ta turen innom for en uformell og hyggelig test av hvor gøy det er å drive med skiskyting.

Nittedal har et aktivt skiskyttermiljø med rundt 50 utøvere. Skiskytterne kommer fra hele bygda og trener sammen på Sagerud og etter hvert også på Lillomarka Arena.

Hver høst ønskes en ny gruppe med 9-åringer velkommen til Nittedal skiskytterlag gjennom skiskytterskolen. I år er det derfor knyttet mest spenning til hvor mange fra 2013-årgangen som har lyst til å starte med skiskyting. Det går allerede rykter om en god del ivrige småsøsken til flere av dagens skiskyttere.

Men det er selvsagt aldri for sent å starte med skiskyting, så uansett alder er det bare å ta turen innom for å teste, få svar på spørsmål eller bare titte litt. I tillegg kan du følge med på en liten trening for noen av utøverne og nyte pølser og kaker. Alle er velkomne.

Og enten du er med på åpen dag eller ei, er det bare å melde seg på skiskytterskolen via nittedalskiskytterlag.no. Skolen starter etter høstferien med et infomøte for utøvere og foresatte. De påfølgende ukene foregår treningen både innendørs og på anlegget på Sagerud.

Før jul er det grunnleggende ferdigheter som magasinbytte, pusteteknikk, liggestilling, trykkpunkt og avtrekk som blir drillet. Og sikkerhet, selvfølgelig.

Etter jul vil de ferske skiskytterne delta på ordinære treninger sammen med resten av rekruttgruppa på 10-12 år. Det var hele 26 rekrutter som trente sammen i vinter. Mange av disse gikk sine første renn og deltok på den tradisjonsrike samlingen på Liatoppen i Ål.