Varingen får opplyst klokken 10.52 at årsaken til at vannet er borte skyldes en vannlekkasje.

Kommunen har i formiddag lett etter vannlekkasjen ved hjelp av en hydrofon. Lekkasjen er lokalisert mellom Stjerneveien og Utsiktsveien.

Like før klokken elleve jobbet kommunen med å stengte vannet. Det er omkring 20 boliger som blir uten vann til reparasjonsarbeidet er ferdig. Reparasjonsarbeidet innebærer graving med gravemaskin.

Tidligere i morges var det opp mot 600 boliger i området ved Tumyrhaugen som fikk melding fra kommunen om at de kan være uten vann, før feilen ble lokalisert.

Varingen får opplyst av Eirik Hoel i teknisk etat i Nittedal kommune at det kan forekomme brunfarge på vannet, men at det ikke er farlig å drikke vannet.

Hoel sier at lekkasjen ble funnet raskt.

Tidligere i formiddag snakket Varingen med Dagny Eide Karlsen som opplevde at vannet var borte.

– Vannet har vært borte siden jeg stod opp i dag tidlig. Har også sjekket med nærmeste nabo, men som har annen gateadresse, og også der er vannet borte, sier Dagny Eide Karlsen i Lyngveien 2.

Da Varingen pratet med henne hadde hun ikke fått informasjon enda.

– Etter raset på Li og ved andre tilfeller har vi fått meldinger om vi har måttet koke vannet eller lignende. Nå har vannet vært borte en stund, men vi har ikke hørt noe, sier Eide Karlsen.

Ved vakttelefonen til Nittedal kommune opplyses det at de er klar over situasjonen og at de driver med feilsøking.

– Slik det ser ut er vannet borte på hele Tumyrhaugen, på nordsiden av Nittedal stasjon og opp til høydebassenget. Vi søker etter årsaken, men vet ennå ikke hva som er grunnen til dette eller hvor feilen har oppstått, sier vakta.

Kart over bruddstedet på Tumyrhaugen: