– Hele poenget med Å.P.E.N.T. er å feire at vi er ute av covid-dvalen og fri for restriksjoner. Vi er ikke helt der ennå at vi kan se oss tilbake og si at sånn var pandemien, sier prosjektleder og kulturskoleinspektør Henriette Elnes Vonen i Nittedal kommune.

Hun kom med nyheten tirsdag kveld da korsangere var samlet til stor fellesøving i Kulturverket Flammen. Forestillinga Å.P.E.N.T., som skulle vært framført i midten av september, er flyttet til søndag 6. februar.

– Slik det ser ut vil vi ha et avstandskrav også om en måned, som gjør at vi bare kan ha halvfull sal. Da blir det ingen skikkelig gjenåpningsfest, da føles det mer som halv-Å.P.E.N.T., sier Elnes Vonen.

En lang rekke aktører i bygdas kulturliv bidrar i gjenåpningsforestillinga. Arbeidet som allerede er lagt ned, har på ingen måte vært bortkastet, understreker Elnes Vonen:

– Nå kan vi bevilge oss litt mer tid til å foredle ideene, og involvere hele bygda i enda større grad i denne folkefesten. Vi håper og tror at alle vil være med oss videre. Samtidig blir det enklere for organisasjonene å kombinere gjenåpningsarbeidet i egen organisasjon med samarbeidet inn mot Å.P.E.N.T..

Forestillinga skulle vært høydepunktet under kommunens kulturfestival Kulturfaktor. Festival blir det likevel.

– Det blir både kulturtorg, sirkusforestillinger, Jamorama og alt det andre som er planlagt 18. og 19. september. Selv om vi ikke kan fylle salene til randen, så vil vi gjennomføre disse fine arrangementene med samme rammer og kvalitetsinnhold som tiltenkt, sier Elnes Vonen:

– Det er bare gjenåpningsforestillinga som føles riktig å utsette, fordi den nettopp skal markere at vi er tilbake for fullt, uten restriksjoner.

Solgte billetter til Å.P.E.N.T. gjelder til ny dato 6. februar 2022.