Forfatter Vigdis Hjorth forteller om og fremfører Bertolt Brecht. Hun kommenterer også Brecht-sangene som Jørn Simen Øverli synger på norsk, og som Ruth Wilhelmine Meyer synger på tysk, og på sin måte. Espen Leite akkompagnerer på akkordeon, og alt veves sammen til en unik forestilling om Brecht.

Gode kritikker

Etter at kvartetten framførte denne konsertforestillingen i Brygga kultursal i Halden, skrev kultur-nettmagasinet kandusi følgende: «....søttifem forførende og insisterende minutter med Brecht; opplest, følt, fortalt og sunget. En heftig konsertforestilling som kaster oss rett inn i refleksjonen og selvransakelsen på poetisk vis. Musikk og tekst veves uanstrengt sammen, og forestillingen rusler elegant videre. Men treffer som en pisk ...

Jørn Simen Øverlis slentrende fremføringer av Brechts tørrvittigheter minner oss om at det er humor bak neste sving hele veien i Brechts univers ... Sammen forteller de historien om Brecht, den kyniske menneskevennen, hvis tanker er brennende aktuelle også i dag. Kanskje spesielt i dag.»

Bertolt Brecht (1898-1956) ville revolusjonere teateret og verden, og greide det første - om ikke det andre. Uansett har han vært, og er, en inspirator for mennesker som vil bruke kunsten til å kritisere makten, blant andre Jens Bjørneboe.

Kraftfull kvartett

Vigdis Hjorth er en av våre beste og mest leste. Hun har mottatt en rekke priser og ble nominert til Nordisk råds litteraturpris i 2017 for sin roman «Arv og miljø» og for «Er mor død» som utkom 2020.

Jørn Simen Øverli er en av nestorene i norsk viseverden og har vunnet og blitt nominert til flere spellemannspriser. Han har også mottatt priser for sine gjendiktninger, han har vært kunstnerisk leder for Josefine Visescene i Oslo gjennom 25 år, har skrevet flere bøker om viser og har gitt ut 14 album.

Ruth Wilhelmine Meyer er en sjeldent allsidig stemmekunstner som med sine utrolige syv oktavers omfang lekent beveger seg mellom lydverdener fra folkemusikk til klassisk via eksperimentell musikk. Hun har utviklet sitt eget vokale eksperimentelle uttrykk og ble tildelt Edvard-prisen i 2019.

Espen Leite er en musiker og komponist, og hans musikk er sjangeroverskridende, kraftfullt og poetisk. Han er en av Norges fremste akkordeonister og er mye brukt som teatermusiker, og er aktuell med teaterstykket «Come back, Liza» sammen med Lasse Kolsrud på Det norske Teatret.