– Musikken har sitt eget språk, påpeker initiativtaker Anna Kargaltseva Sandvik. Hun er sangpedagog og kordirigent, og er selv fra Ukraina. Her i Norge dirigerer Anna flere kor, blant andre Nittedal Bygdekor. Hun har nå en prosjektstilling i Akershus Musikkråd og Norsk Sangerforum der hun legger til rette for kulturutveksling mellom ukrainere og nordmenn.

Under sangkvelden i Flammen inviteres alle til å synge ukrainske og norske sanger sammen, og bli kjent gjennom musikken. Anna dirigerer og instruerer, tekstene vises på storskjerm og akkompagneres av pianist. Noen har også meldt inn at de ønsker å framføre en sang eller to.

– Det er veldig hyggelig om andre, alene eller sammen med noen, har lyst til å synge eller spille noe for oss. Vi har åpen mikrofon. Her er det lave skuldre og høyt under taket, påpeker Anna K. Sandvik.

Sangkvelden arrangeres i samarbeid med Kulturverket Flammen, og kulturhusleder Mariann Torsvik håper og tror at mange vil finne veien til Storsalen tirsdag kveld.

– Det er gratis adgang, og vi har håp om at det blir en veldig hyggelig kveld med høy sangfaktor. Vi har tross alt mange korsangere i denne kommunen, og også andre som setter musikk og sosialt samvær høyt, sier Torsvik og understreker at alle ukrainere er ekstra velkommen.