– På Gjelleråstoppen i Nittedal ligger kunstnorges skjulte juvel – Galleri Würth, skriver leder Bjarne Våga ved Galleri Würth i en pressemelding.

Huset rommer utstillinger, foredrag, undervisning, butikk og kafé, og har siden 2003 vist 31 kunstutstillinger av internasjonalt format.

– Søndag 18. september klokken 13 inviterer Galleri Würth alle til åpning av galleriets jubileumsutstilling, som forestås av den nye tyske ambassadøren til Norge, Dr. Detlef Wächter, opplyser Våga videre.

Direktør for Würth-samlingen, C. Sylvia Weber, taler under åpningen, og det blir konsert ved koret Corazón.

Würths nordligste

I sesongen 22/23 er det 20 år siden galleriet, det nordligste av Würth-gruppens 15 visningssteder for kunst, åpnet sine dører for første gang. Det markeres med utstillingen Samlerens blikk – verk fra Sammlung Würth.

Det er så mye punch i noen av disse kunstverkene, at vi kunne hengt dem opp alene og kalt det en utstilling.

Leder Bjarne Våga ved Galleri Würth

Kunstnere som Pablo Picasso, Georg Baselitz, Günter Grass, Gustav Vigeland, Friedensreich Hundertwasser, Max Ernst og Christo og Jeanne-Claude har blitt presentert i stort format her.

– De siste årene har publikum kunnet nyte omfangsrike presentasjoner av tysk og østerriksk kunst, alle hentet fra samlingen til forretningsmannen og kunstelskeren Reinhold Würth, som har samlet kunst i mer enn seksti år, forteller Våga.

I sitt selskap, den familiedrevne og globale Würth-gruppen, har han bygget opp en bedriftsfilosofi hvor kunst og kulturtilbud har en sentral og naturlig plass.

Internasjonale kunstnere

I jubileumsutstillingen Samlerens blikk – verk fra Sammlung Würth, vil publikum få se verker av Fernando Botero, Friedensreich Hundertwasser, Alex Katz, Pablo Picasso, Julian Schnabel med flere.

– Utstillingen er en reise innen de siste hundre års kunsthistorie fra Europa, Amerika og Asia og representerer kjernen i Würth-samlingen, forteller Våga.

Maleriene i utstillingen viser de tyske tyngdepunktene, fra klassisk modernisme og Emil Nolde, gjennom etterkrigstidens abstraksjoner representert av Willi Baumeister og Emil Schumacher, til viktige stemmer i samtidskunsten som Anselm Kiefer, Georg Baselitz, Markus Lüpertz, Gerhard Richter og Gotthard Graubner.

Samlerens interesse for samtidsskulptur, representert ved slående skulpturer av Tony Cragg, David Nash og Stephan Balkenhol, er også et sentralt element. Videre presenteres samlingens internasjonale bredde gjennom klassisk meksikansk maleri ved Rufino Tamayo og japansk kunst ved Kazuo Shiraga, ofte kalt performancekunstens grunnlegger.

– Vi er virkelig glade for å kunne ønske velkommen til det nyoppussede galleriet vårt med en forrykende jubileumsutstilling, og denne gangen byr vi på ordentlig storformat. Den ene kassen var jeg sikker på at ville være for stor for lagerporten vår, men den gikk akkurat inn på skrå, forteller Våga.

– Det er så mye punch i noen av disse kunstverkene, at vi kunne hengt dem opp alene og kalt det en utstilling. Verket til Kiefer er overveldende, og Graubners verk er helt enormt. Vi ser fram til åpning og alle arrangementene vi skal ha utover høsten, vinteren og våren, fortsetter Våga før han avslutter med:

– Velkommen til åpning av Samlerens Blikk – verk fra Sammlung Würth.