Gå til sidens hovedinnhold

Tusenlapper for over 4 milliarder går ut av sirkulasjon i helgen

Artikkelen er over 1 år gammel

Den gamle tusenlappen med Edvard Munch-motiv blir ugyldig som betalingsmiddel når lørdagen er omme. De kan imidlertid veksles inn i Norges Bank i ti år til.

Norges Bank regner med at det er gamle tusenlapper for en verdi av rundt 4,3 milliarder kroner i omløp, men etter 14. november kan de ikke lenger brukes i butikker.

Sitter du på fremdeles på en slik seddel eller to, så anbefaler Norges Bank å bruke dem nå, eller sette dem inn på konto. I de nærmeste ti årene er det nemlig kun Norges Bank som er pliktige til å ta de imot, skriver nettstedet dinero.no.

– Får du ikke gjort det, eller har nylig utgåtte sedler i andre valører, kan de veksles inn gebyrfritt hos Norges Bank i ti år etter at de gikk ut. De gamle sedlene har med andre ord ikke mistet sin verdi selv om de ikke lenger sirkulerer som betalingsmiddel, sier direktør for kontante betalingsmidler i Norges Bank, Leif Veggum.

Du kan veksle sedlene inn i Norges Banks depoter eller sende de inn til sentralbanken via post for å få de satt inn på konto.

Tusenlappen er den siste av de gamle sedlene som nå går ut av sirkulasjon etter at hele seddelserien i løpet av de siste årene er byttet ut.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken