Torsdag 16. mars er det igjen tid for Dagperle, og dét med en musiker som virkelig har satt spor etter seg. Trond Granlund har gledet oss med sin fortellerevne i mer enn 50 år.

Fra sin oppvekst på Oslos østkant har han gått gradene som rockemusiker på 70-tallet, til popstjerne på det glade 80-tallet og fremstår i dag som en av våre beste roots- og bluesmusikere.

Arvelig begavet

Han har vunnet Spellemannprisen, gitt ut mer enn 25 album, skrevet bøker og deltatt på flere innspillinger enn de fleste norske musikere. Forrige uke ble det kjent at han er nominert til enda en Spellemannspris, denne gangen for albumet «Sanger jeg lærte av Jokke», som kom ut i fjor.

Musikk var en naturlig del av Granlund-familiens hverdag, og både mor og far spilte og sang. Han har da også gitt ut et album som heter nettopp «Sanger jeg lærte av faren min».

Gjennom hele 70-tallet spilte Granlund i en rekke ulike band før det store gjennombruddet kom med albumet «Pleasant Surprise» fra 1981, som han også fikk Spellemannprisen for.

Sterk formidler

Trond har alltid vært kjent som en strålende formidler. Denne evnen har særlig kommet til sin rett etter at han gikk over til å synge på norsk.

Den rustne, hese stemmen gir låtene nettopp den dybde og nerve han er kjent og elsket for. Han har gitt oss radiohits som «Bandidos i det fri», «Himmelvogna» og «Husbåt på ælva».

Til Flammen kommer Trond Granlund sammen med to habile musikere, og som alltid under Dagperlene er det kaffe og kringle på menyen.