Gå til sidens hovedinnhold

"Trikkeserie" for GIF

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter mange lange turer i år blir det ren "trikkeserie" i Oslo, Akershus, Oppland og Hedmark for Gjelleråsens A-lag i 2020.

GIF havnet i avdeling 1 i 3. divisjon i 2020, og den lengste turen går til Nybergsund. Fra Hedmark møter de også Elverum, Kongsvingers 2. lag og Brumuddal. Fra Oppland kommer Gjøvik/Lyn, Raufoss 2. lag og Toten, og fra Akershus møter GIF Fu/Vo, Lillestrøms 2. lag, Ull/Kisas 2. lag og Lørenskog. De to siste er naboklubber fra Groruddalen, nemlig Rommen og Groruds 2. lag.

På papiret ser dette ut som en avdeling GIF skal kunne knive om opprykk i. Lørenskog og Elverum er trolig de to hardeste opponentene, med Gjøvik/Lyn som outsider.

Lørenskog fulgte Eidsvold Turn lenge i år og blir avdelingsfavoritter. Rommen berget seg i siste runde da de slo Lørenskog 4-2 borte og ble nr 9 i avdelingen til slutt.

Elverum rykket noe overraskende ned fra 2. divisjon i år, og var på nest høyeste nivå så sent som i 2017. Blir også en tøff motstander.

Ull/Kisa 2 og Lillestrøm 2 kjenner jo Gjelleråsen godt fra årets serie, og LSK 2 hadde de jo også året før. I år ble det 9. plass på Kisa og 10. på LSK, men begge styrte unna nedrykk med passe trygg margin. GIF knivet jo om opprykk, men havnet på 3. plass, åtte poeng bak Fløya og seks bak Finnsnes.

De fleste lagene GIF møter i 2020 var i avdeling 5 i år, og Gjøvik/Lyn gjorde det best med en 3. plass. De var imidlertid bare en svært kort periode inne i opprykkskampen, som Rosenborg 2 til slutt avgjorde med solid margin.

Nybergsund var jo en del sesonger på nest høyeste nivå, men det begynner å bli en stund siden. I fjor endte de på 5. plass, tre poeng bak Gjøvik-Lyn. Brumunddal var en "middelhavsfarer" og endte på 7. plass, mens både Raufoss 2 og Kongsvinger 2 kjempet mot nedrykk helt til det siste og endte på 10. og 11. plass. KIL 2 holdt seg kun på målforskjellen vs Orkla som rykket ned.

Funnefoss/Vormsund er GIF-trener Ørjan Heibergs tidligere klubb, så de vil nok gjerne vinne internoppgjørene i 2020. Fu/Vo knivet en stund med Skedsmo om opprykk fra 4. divisjon, men var til slutt 10 poeng foran. Groruds 2. lag vant avdeling 2 i 4. divisjon i Oslo med fem poengs margin til KFUMs 2. lag.

Toten vant avdeling 1 i 4. divisjon Indre Østland med 14 poengs margin til Løten, men måtte gjennom to kvalikkamper mot Trysil for å sikre opprykk. Etter tap 3-2 borte og seier 2-1 hjemme rykket de opp på bortemål.

PS: GIFs tidligere trener, Bent Inge Johnsen, og hans Lyn må sammen med Frigg og Ready ta turen til Bergen og Sogn neste år til kamper i avdeling 4.

Kommentarer til denne saken