– Børli-tekster i intim kveldskonsert, er tittelen for kveldskonserten med Erik Lukashaugen duo i Flammen.

– Han er en av Norges travleste visesangere, mye takket være hans tolkninger av Hans Børlis dikt, skriver kulturhusleder Mariann Torsvik i en pressemelding.

Dette er Lukashaugens første kveldskonsert i Nittedal. Han har blant annet med seg låter fra Børli-albumene «Av en sliters memoarer» (2013) og «Vi eier skogene» (2018).

– Disse ble hyllet av så vel kritikere som publikum og ble belønnet med henholdsvis Vidar Sandbecks kulturpris og nominasjon til Spellemannspris, opplyser Torsvik.

Høsten 2021 slapp Lukashaugen sitt femte album «Det vi rakk» som fikk strålende omtaler, ikke minst for Lukashaugens egne tekster.

Elverumsingen er jevnlig å høre på NRK med sanger som «Min sønn» og «Ei lita skihistorie».

– Velkommen til en stemningsfull og humørfylt helaften i Lillesalen. Den blir full av lyriske tekster, vakre melodier, musikalske krumspring og lun humor, lover Torsvik.

Kveldskonserten finner sted i Lillesalen i Flammen torsdag 16. februar.

Hun legger til at Erik Lukashaugen har med seg multiinstrumentalist Tarjei Nysted på fiolin, nøkkelharpe, mandolin, autoharpe, basspedaler, perkusjon og en rekke andre instrumenter. Selv trakterer Lukashaugen gitar og harmonium i tillegg til å synge.