Gå til sidens hovedinnhold

Tolvåringer møtte Heidi Weng i løypa

Skigruppas 12-åringer kom tilbake fra helgas skisamling med de største smilene. De hadde nemlig møtt Heidi Weng i løypa.

– Hun sa «hei» til oss! fortalte de entusiastisk. Og et «hei» kan bety utrolig mye når du er 12 år og elsker langrenn.

Møtet fant sted da Nittedal IL var på Skeikampen i forbindelse med skigruppas tradisjonelle familiesamling. Cirka 120 nittedøler inntok hotellet for en helg med langrenn og sosialt samvær.

Det var knyttet stor spenning til skigruppas populære familiesamling i år. Ville det blir nok snø? Og snø ble det, dermed var det hundrevis av røde luer å se opp og ned Peer Gynt-vegen og inn i den vakre fjellheimen.

Verdt slitet

Agnes Hagelsteen Grue (9) syntes det var litt slitsomt å skøyte opp de 150 høydemeterne for å nyte utsikten. Men da hun kom til toppen var det verdt det. Ja, vi snakker Rondane i nord og Jotunheimen i vest.

– Hva er det som er gøy med familiesamling?

– Alt!, sa Agnes. Og med alt mener Agnes å gå på ski, spise god mat, løpe rundt og utforske hotellet og være med venner.

Flere kan bidra

Skigruppas leder Knut Nystad sendte en stor takk til de i klubben som gjorde familiesamlingen mulig, men er likevel litt bekymret for dugnadsånden i klubben. På høstdugnaden i år deltok 40 personer, i tidligere år har antallet ligget på cirka 100.

– Jeg tror vi trenger å løfte dugnadsånden litt. Nå løser vi det med at de som allerede utfører mye gjør litt til. Det vil være mer effektivt om flere nye bidro i klubbarbeidet med det de brenner for, sier Nystad.

I dag mangler skigruppa arrangementsansvarlig, tidtakere og valgkomitè.

– Men det er ikke noe problem å øke innsatsen på de feltene vi allerede er bemannet. Jo flere som bidrar, desto mer kan vi gi til våre barn. Det er tross alt dem vi legger til rette for i bygda. Vi må skape en lav terskel for at de som ønsker å bidra - på hvilket som helst felt - er ønsket velkommen inn i skigruppa, sier Nystad.

Ikke rekord

En av dem som definitivt er en sterk bidragsyter på dugnadsiden, og spesielt familiesamlingen, er Alexander Rutle.

– Vi satte ikke rekord på antall deltagere, men flere ga uttrykk for at de ville hit til Skeikampen neste år også, sa Rutle.

De usikre snøforholdene foran denne samlingen var årsaken til at noen av NILs skiløpere valgte hjemmesamling og SNØ-hallen i stedet. Men neste år håper skigruppa på å se enda flere røde luer i løypene.

Kommentarer til denne saken