Gå til sidens hovedinnhold

Tok sitt første NM-gull – håper på norsk rekord i sommer

Sebastian Plows (20) fra Nittedal har byttet klubb ettersom han har begynt på studier i Bergen. Under stafett-NM løp han for Gular som lekende lett vant 4 x 400 meter.

Den tidligere NIL-løperen startet i fjor høst på jusstudier i Bergen. Dette var hans første NM-gull for seniorer.

– Jeg meldte overgang til Gular ved nyttår, forteller Sebastian, som presiserer at han trives i Norges nest største by.

– Vi har et ekstremt godt miljø for langsprint i min nye klubb. Jeg trives også veldig bra med studiene, sier Sebastian, som påpeker at det er mange gode 400 meterløpere i klubben.

Ikke langt unna rekord

Gular-laget var etter sigende under sekundet bak den norske rekorden i helgen.

– Som lag har vi veldig mye å gå på. Ingen i kvartetten er i nærheten av toppformen, og vekslingene satt overhodet ikke som de burde, forteller Sebastian, som løp andre strekket på vinnerlaget. Han hadde ingen god veksling med startmannen.

Flere muligheter

– I Nittedal hadde vi aldri nok sterke løpere til å være med på disse stafettene. Stafettløping er artig, og jeg kommer til å henge meg på det som blir, sier Sebastian. Han håper det blir flere muligheter på 4 x 400 utover sommeren. Gular-gjengen er tente på å ta den norske rekorden.

– På grunn av koronasituasjonen er ikke terminlista på noen måte spikret. Alle på laget er i alle fall i stand til å løpe betydelig mye fortere enn det vi gjorde i helga, konstaterer han.

Grei tid

Sebastian gjorde 49,20 på sitt strekk. Persen fra 2019 er 49,03.

– Det går litt fortere på stafetter grunnet flying start. Men vi rotet det litt til i min første veksling, så jeg tjente ikke så mye tidsmessig på det, sier Sebastian.

Innendørssesongen nasjonalt ble det ikke noe av i år. Sebastian gjorde i vinter en sterk 300 meter der han senket sin bestetid med over halvsekundet til 35,40 på hjemmebane.

– Det ser lovende ut. Utendørssesongen starter ikke før om noen uker. Min plan er å løpe på Bislett andre uka i juni, men på grunn av koronasituasjonen må vi bare ta en uke av gangen, forteller Sebastian.

To strake NM-bronser

Sebastian tok NM-bronse for senior innendørs på 400 meter både i 2019 og 2020. Året før var han også i finalen da mesterskapet gikk i Bærum. Han er også norsk ungdomsmester (UM) på sin favorittdistanse.

– Jeg har prestert klart best innendørs de siste årene. De to siste sesongene har jeg hatt mye problemer sommerstid. 2019-sesongen ble ødelagt på grunn av sykdom og skader, sier Sebastian, som da ikke deltok i mesterskapene utendørs. Han var ikke skadefri før sent på høstsesongen da han satte sin personlige rekord.

– Skader, korona og flytting gjorde også at fjoråret ble amputert. Mitt klare mål i fjor var å ta klubbrekorden i Nittedal på 48,21. Jeg håper å ha en pers på det nivået ved utgangen av året, avslutter Sebastian.

Kommentarer til denne saken