Det var en etterlengtet sesongåpning for alle aldersklasser i helga, med Sparebank1 Cup for barn/ungdom og Lerøy Cup på seniornivå. Lørdag stod sprint på programmet, mens det søndag skulle gås fellesstart.

Ida vant sprint

Storm Kristoffer Veitsle i G16 hadde et fint gjennomført sprintrenn, hvor han traff 10 av 10 og fikk en sterk tredjeplass. Leo Skjellaug Gundersen fra Geilo skjøt to bom, men vant likevel. Han var 20 sekunder foran Sturla Oma Engevik fra Drammen, 22 foran Storm og 29 foran Sigurd Lysberg Lehn fra Try.

Storms klassevenninne og lagkamerat Ida Madeleine Fuglset gikk i J17 og hadde virkelig dagen. Hun hadde fullt hus på liggende og traff tre av fem blinker på stående. Med en langrennsform ingen andre i klassen hadde den dagen, gikk hun inn til seier i klassen. Hun var drøyt ti sekunder foran Nora Njølstad Randby fra Ivrig, som også hadde to bom, og 22 sekunder foran Silje Berg-Knutsen fra Fet. I begge klasser var det 21 deltagere som fullførte.

Storm vant fellesstart

Søndag var det ned mot 15 minusgrader og skikkelig vintervær. Men fellesstart er en øvelse løperne virkelig setter pris på, så de var ekstra spente. Ida var litt tyngre i kroppen søndag, og tross en sterk langrennstid endte hun nede på 9. plass, nesten fem minutter bak seirende Randby. Ida skjøt hele 11 bom på 20 skudd, mens Randby nøyde seg med fire.

Storm var derimot i det umulige hjørnet og skjøt fullt hus også på søndag. I G16 var det imidlertid bare 10 blinker, men ettersom Storm også hadde en meget god langrennstid og de nærmeste konkurrentene rotet på standplass ble seiersmarginen hele 49 sekunder! Lørdagens vinner, Gundersen, ble nummer to tross fire bom, mens Marius Nygård Fidjeland fra Sirdal og Lehn fra Try fulgte 56 sekunder bak med fem og fire bom.

Best tendens i fellesstart

Sindre Pettersen hadde en god og en mindre god dag under sesongåpningen på Sjusjøen for et par uker siden. På sprinten ble det bare 38. plass etter fire bom og 17. beste langrennstid og målgang over to minutter bak Sivert Bakken. På fellesstarten dagen etter var det derimot bare franske Emilien Jacquelin som var raskere enn Sindre, og med en bom på hver av skytingene endte han minuttet bak Tarjei Bøe på en 14. plass i en sterk konkurranse.

I helgas renn skjøt han en bom i liggende og en i stående, og endte på 10. plass på lørdagens sprint. Sindre Fjellheim Jorde fra Asker vant med en bom. På søndagens fellesstart ble det til slutt 13. plass på Sindre, men han var med i seierskampen fram til siste skyting der han fikk to bom. Han hadde to bom fra før og fikk fire totalt. Petter Austberg Bjørn fra Alvdal vant fellesstarten med to bom på 20 skudd. Sindre var begge dager 55 sekunder bak vinneren.