Streik kan gi togstans på Gjøvikbanen

STREIK: En eventuell streik kan føre til perioder hvor togene må parkeres, blant annet på Gjøvikbanen. (Illustrasjonsfoto: Øystein Grue)

STREIK: En eventuell streik kan føre til perioder hvor togene må parkeres, blant annet på Gjøvikbanen. (Illustrasjonsfoto: Øystein Grue) Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I forhandlingene om nye tariffavtaler for Bane NOR mellom arbeidsgiverforeningen Spekter og hovedsammenslutningene på arbeidstakersiden, ble det i januar oppnådd enighet med Unio og SAN.

Dessverre var det ikke mulig å bli enige med LO Stat og YS, som valgte å bryte forhandlingene.

Dermed er det i dag mandag 26. februar er det mekling mellom Spekter og LO Stat/YS hos Riksmekleren.

– Hvis ikke partene blir enige innen fristen ved midnatt natt til 27. februar, kan ansatte i Bane NOR bli tatt ut i streik. En eventuell konflikt kan ramme deg som kunde på Gjøvikbanen i perioder, skriver direktør Erik Storhaug i NSB Gjøvikbanen AS i et brev til passasjerene..

– Bane NOR har meddelt oss at de har mottatt melding om plassfratredelse for til sammen 101 medarbeidere fra LO Stat og YS. Disse blir tatt ut i streik fra tirsdag morgen dersom mandagens mekling ikke fører til enighet.

En eventuell streik vil ramme persontrafikken på Gjøvikbanen enkelte dager.

Hvis en streik iverksettes har Bane NOR meddelt oss at Gjøvikbanen må stenges helt på deler av enkelte dager.

Første stengning på strekningen Gjøvik-Oslo S blir tirsdag 27. februar fra kl. 06.30-14.00.

Neste stenging er varslet 5 og 6 mars.

Hvis avganger blir innstilt på grunn av streik i Bane NOR blir ikke avgangen erstattet med alternativ transport.

– Vi oppfordrer deg til å følge med i NSB sin app og reiseplanlegger hvor alle togavganger blir oppdatert. Vi beklager de ulemper dette eventuelt måtte ha for deg, skriver Erik Storhaug.

Også Kongsvingerbanen, Rørosbanen, Dovrebanen og Meråkerbanen vil bli berørt. Det samme gjelder godstrafikk til Trondheim.

Artikkeltags