De eldste juniorene og seniorene gikk på Os, og opprinnelig plan var at 17-19 år også skulle gå der. Men grunnet corona og begrensning på antall deltakere ble disse klassene flyttet til Karidalen på Toten.

Stor fart i sporet

På lørdagens sprint gjorde Ida M. Fuglset det best ved å bli nummer to i 17-årsklassen. Det var kun 20 sekunder opp til vinneren. At Ida er blant de raskeste i sporet i sin klasse var søndagens fellesstart et bevis på. Hele åtte strafferunder ga en 11. plass, men vitner om hastverk i løypene.

Henrik Omland fulgte opp Ida med 3. plass både lørdag og søndag. Suverene Kasper Kalkenberg vant begge dager, men spesielt søndag hadde Henrik muligheten til å dytte løperen fra Nord-Norge ned fra tronen. Henrik kom inn til siste skyting i klar ledelse, men tre bom ble en for mye. På lørdagens sprint var det 17 sekunder opp til Kasper.

I nullerklubben

Frøya Brouwer var den som gjorde det best på standplass. På lørdagens sprint var hun en av svært få som ikke måtte besøke strafferunden. På nasjonale arrangement gir dette medlemskap i nullerklubben og diplom som bevis.

Lisa Fergusson Sørlien, Markus Hannestad og Ådne Fleisje deltok også både lørdag og søndag. Lisa og Ådne har hatt lite hardtreninger siden snøen la seg, og brukte rennene som gode gjennomkjøringer.

Lisa var ute i hele desember pga forkjølelse. En mandeloperasjon med komplikasjoner i vår har også gitt henne litt manglende grunntrening. Derfor var det positivt for Lisa at hun hang brukbart med og lå blant de 10 beste helt fram til siste stående der det ble fire bom.

Om 14 dager er det ny norgescuprunde i Stryn for 17-19-åringene, og nye muligheter for å kapre norgescuppoeng.