Gå til sidens hovedinnhold

To nye utstillinger åpnet på Galleri Würth

Kunstgalleriet i Holum skog som hovedsakelig viser kunst fra den enorme samlingen til den tyske forretningsmannen Reinhold Würth, åpnet søndag to nye utstillinger.

Over 130 begeistrede gjester fant veien opp på toppen i skogen for å se «Dieter Roths Univers – verk fra Sammlung Würth» og «A til Z – kunstnerbøker fra Sammlung Würth». Utstillingen ble åpnet av kunstneren Elise Storsveen, som er en stor beundrer av og ekspert på den berømte tyske multikunstneren Dieter Roth. Galleriet har vist kunst av internasjonalt format i Nittedal siden 2003, men dette er første gang de viser to utstillinger samtidig.

– Vi har ventet på dette lenge, og det er fantastisk å kunne skifte utstilling igjen og ta imot vårt høyt elskede publikum. Våre besøkende husket heldigvis hvor vi ligger, og nå har vi mer kunst å vise dem enn noen gang, sier gallerileder Bjarne Våga.

– Utstillingen med Dieter Roth er den største visningen av denne kunstneren i Norge, og verkslisten fra utstillingen med kunstnerbøker, altså bøker laget av kunstnere, kan skilte med navn som Picasso, Dalí og Kandinsky. Så det burde kunne friste!

Gallerilederen er også ivrig på å få med at galleriet har gjennomgått en omfattende renovering siden midten av oktober.

– Med nye møbler og planter til kafeen, ny butikk og mer enn doblet vareutvalg har vi mer å tilby her nå enn vi noensinne har hatt. Det er en fornøyelse å kunne ønske velkommen hit, sier Våga.

Kommentarer til denne saken