– Gullet gledet nok mest. Jeg har ikke vært helt i slag den siste tiden. Personlig var jeg sterk i troen på at jeg var på vei til å finne tilbake godfølelsen som jeg hadde tidlig i sesongen, sier Tirill.

Da kastet hun hele 54,54. Etter en tre ukers sykdomsperiode i mai har hun aldri kommet opp på det nivået. I fjor hadde Tirill 51,06 som personlig rekord.

– Denne sesongen har jeg veldig mange konkurranser godt over min tidligere pers. Det gir en god følelse. Men jeg skulle mer enn gjerne funnet tilbake til godtaktene som brakte meg opp imot 55 meter tidlig i vår, sier Tirill.

Hun var den eneste som kom over 50 meter i Trondheim. Om to uker går junior-NM i Bærum.

Flytter til Tromsø

Tirill flytter i disse dager til Tromsø for å studere.

– Planen er at jeg skal ta en master i informatikk i byen. Det tar fem år, sier Tirill.

Nummer to under helgas mesterskap i Trondheim ble Aurora Fremnesvik fra BUL Tromsø.

– Jeg har så vidt snakket med henne. Hun bor i Tromsø, og kjenner de muligheter som finnes, og ikke minst de begrensningene som vi vil måtte slite med, sier Tirill, som regner med å trene en del sammen med Nord-Norge sin eneste sleggekaster av format i årene som kommer.

Stor sesong

Tirill har hatt en god sesong. Hun har nærmet seg 55 meter. Hun har debutert på juniorlandslaget, og Nittedal-jenta har også tatt sin første medalje i et senior-NM.

– Her har det så avgjort vært mye å glede seg over. Helgas UM-gull føyer seg også inn i rekken av positive opplevelser, avslutter Tirill.