Gå til sidens hovedinnhold

Tips mot sykkeltyveri

– Vi ser en veldig økning i antallet elsykler som blir stjålet. Elsyklene er gjerne splitter nye, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

I fjor ble det meldt inn 14 869 sykkeltyverier til forsikringsselskapene, viser tall fra Finans Norge. Det er over 2000 flere enn året før.

– Vi ser en veldig økning i antallet elsykler som blir stjålet. Elsyklene er gjerne splitter nye, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If i en pressemelding.

– De siste to-tre årene har salget av elsykler virkelig tatt av, og det synes også godt i sykkeltyveristatistikken. Nesten én av fire sykler som blir meldt stjålet til oss i If er en elsykkel. Drevne sykkeltyver går etter dyre sykler, både med og uten elektrisk hjelp. Kostbare sykler finnes det mange av ute i samfunnet nå. Det er slettes ikke uvanlig med en sykkel til 20 000-30 000 kroner, sier Clementz.

Erstatningene etter sykkeltyverier har aldri vært høyere enn i fjor. Utbetalingene økte med 21 prosent fra året før til over 124 millioner kroner. Det viser statistikken til Finans Norge over forsikringsmeldte tyverier.

Gjennomsnittserstatningen har økt de siste årene. For ti år siden lå den på 5500 kroner, nå er gjennomsnittet 8000 kroner.

– Folk flest trenger ikke en sykkelforsikring utover dekningen på innboforsikringen. Forsikringsselskapene har de siste årene oppgradert maksbeløpene sine for sykkeltyveri på innboforsikring, og hos If ligger dette beløpet nå på 40 000 kroner, sier Sigmund Clementz.

Kommentarer til denne saken