Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere Highasakite-medlem Marte Eberson slipper debutalbum med nytt band

Artikkelen er over 1 år gammel

I 2018 startet Åneby-bosatte Marte Eberson og Øystein Skar nytt bandprosjekt med Martin Halla. Nå er debutplaten klar.

På tampen av 2018 annonserte Marte Eberson og Øystein Skar (begge tidligere Highasakite-medlemmer) at de hadde startet et nytt bandprosjekt sammen med vokalist Martin Halla.

Det nye bandet har fått navnet LÖV, og nå er lanseringen av bandets første album kun få dager unna.

– Det er deilig å endelig kunne presentere "hele oss" som band. Det å få muligheten til å lage et album har vært et mål helt siden vi startet å jobbe sammen i 2017, og nå er det endelig virkelighet, skriver bandet LÖV i en pressemelding.

Les også

Ny start på Åneby for popstjernen: – Dette har jeg drømt om

Forteller LÖV sin historie

Debutalbumet har fått navnet Nostalgia, og slippes 14. februar. Bandet skriver at alle sporene har sin egen signatur og et lydbilde som i helhet forteller LÖV sin historie.

– Nostalgi er ikke bare et ord for savn og lengsel, men beskriver også en følelse av noe vakkert og vemodig og kan inneholde gode minner. Minner som man i ettertid kan se at har hatt mye å si for den man er og det man gjør i dag», forteller bandet.

– Tekstene handler om alt fra barndomsdrømmer, en kjærlighetsaffære som tok slutt, et ønske om å finne veien hjem, om å ha lyst til å tilgi, men ikke få det til, om gode og dårlige valg man har tatt på veien.

– Det å fortelle en historie fra A til Å er noe som har vært viktig for oss fra starten. Vi har så mange nyanser i våre musikalske personligheter, og kun albumformatet tillater å fortelle hele historien, skriver bandet i pressemeldingen.

Les også

– Det er så flott at jeg nesten begynner å grine

Videre forteller bandet at albumet spenner fra minimalistiske pianoballader med grandiose vokalarrangementer til fengende og dansbare låter, med sterke innslag av folk, gospel, og elektroniske elementer.

Bandet skriver at sounden og lydene er og inspirert av lyder som gir dem en nostalgisk følelse; et opptak av bylyder fra Torshov (der Marte bodde sine første leveår), eller en akustisk gitar som minner dem om nachspielene fra videregående, korsang fra ungdomsårene eller synthlyder som minner dem om favoritt-tv-serien Twin Peaks. Alt dette har de nøstet sammen til deres egen musikalske verden.

Spilte i en av Norges største popsuksesser

Marthe Eberson spilte synth i Highasaktie fra 2012 til 2017. Bandet ble en av Norges største popsuksesser. I 2017 ble bandet ble delt i to fraksjoner, og partene var uenige om rettighetene til bandnavnet.

Til slutt endte det med at Ingrid Helene Håvik og Trond Bersu, som startet Highasakite, fikk bruke navnet.

Les også

Tapte navnestrid

Marte Eberson sa til Varingen sommeren 2019 at det var "veldig trist at det ble sånn" mellom Higasakite-medlemmene.

Samtidig fortalte hun da at hun så fram til samarbeidet i det nye bandprosjektet LÖV. Og nå er altså debutalbumet er klart.

Den 22. oktober i år spiller også bandet i Flammen.

Kommentarer til denne saken