Teatersmia øsnker velkommen til Snehvit og de syv dvergene, til grønne skoger og mørke gruveganger, til sjalusi og kjærlighet, snakkende speil og forhekset frukt og mye, mye mer.

Det er Teatersmia Barne- og ungdomsteaters Juniorsmia 1 som lover en spennende og morsom forestilling for absolutt hele familien når de til helgen setter opp ”Snehvit og de syv dvergene” på Nittedal Ungdomsskole.

Timmy Gresshoppe?

Denne gang er det barn i alderen 10-13 som skal forvandle Samfunnssalen til et selvlaget eventyrland. Sammen med instruktør Anniken Hansson, som også har regi, og assistent Hanne Gundersen, har barna øvet og lekt seg inn i det tradisjonelle stykket siden i høst.

I tillegg til vår alles Snehvit får publikum møte kjente figurer som den onde dronningen og hennes tjenere og det magiske speilet, prinsen, dvergene, dyrene i skogen og jegeren og man skal ikke se bort i fra at både Timmy Gresshoppe og selveste Langbein stikker innom teateret en tur.

19 jenter på scenen

Manus er skrevet av Per Lillo Stenberg og i bunn ligger den tradisjonelle historien om vakre Snehvit som mister sin mor og må leve livet i frykt for sin onde stemor – Dronningen.

19 jenter står på scenen og utfyller hverandre på alle måter. Regissør Anniken Hansson kan fortelle om en herlig gjeng som tar sine rolletolkninger med alvor, glede og ikke minst et godt glimt i øyet.

– Dette er jo også en forestilling med mye humor, spenning, kjærlighet i alle former og ikke minst masse omsorg for de som trenger det mest, sier hun.

Skiklær og galla

– Foreldreinnsatsen er som alltid upåklagelig og for hver dag som går vokser den magiske verdenen frem via kulisser og kostymer, sier Anniken Hansson.

– Og hvordan det går med Snehvit og om det også i denne versjonen finnes både magiske kyss og lykkelig slutt, finner du ut på en av våre fem forestillinger. Her er alle hjertelig velkommen i både skiklær og galla. Her er alle velkommen, sier hun.

Premiere er fredag klokka 17.00 og deretter er det forestillinger på lørdag og søndag klokka 13.00 og 17.00.