Fredag 13. mai er intensjonen at taket i Lillesalen skal løftes. Da inntar tolv lokale helter scenen, og ønsker hele Nittedal velkommen til å synge med.

Synger egne favoritter

Det blir mange kjente og kjære ansikter fra kulturlivet i Nittedal som presenterer både nye og gamle klassikere. Aldersspennet mellom de yngste og eldste sangerne og musikerne er på mer enn 50 år, og det borger også for et bredt repertoar.

– Alle har plukket ut egne favoritter, og da blir det som regel bra, sier primus motor, Magne Berg. Han legger til at med det som skjer i Europa nå, så har det vært helt naturlig å velge noen viser om krig og fred, der blant annet Vreesvijk og amerikansk flowerpower er nærliggende.

– Og så blir det selvsagt noen viser om årstiden vi er inne i. Våren har jo inspirert mange til å skrive fine sanger, påpeker Berg.

Humor og alvor

Det er rom for både humor og livsvisdom i visetekster. Det er det så definitivt også i bolken med ord og toner framført av Vigdis M. Gjelsvik og Helene Jensen. De to damene har som alltid plukket et program med lyrikk og musikk som kler hverandre.

Inntektene fra allsang- og visekvelden går til Flammen-fondet, for utstyr og utsmykking i kulturhuset. Dørene åpner ved 18.30-tiden og musikken spilles opp en halvtime senere. Askepott Catering sørger for at det blir mulighet til å kjøpe litt å bite i og noe godt i glasset.