Gå til sidens hovedinnhold

Suksessgruppa i NIL satser på padel

De har hatt stor suksess med økt kursing, fornyelse på trenersiden, veteranherrene har fått selskap av 50-60 aktive barn og økonomien er solid tross en stor og nødvendig rehabilitering av hallen.

Alle gruppene i Nittedal IL hadde et relativt bra år i 2019, men da avtroppende leder Sverre Torjuul skulle trekke fram en gruppe i sin gjennomgang valgte han å fremheve tennisgruppa.

Gode baner - renovert hall

Gruppa har fått en ny giv de siste to-tre årene, og ett tegn på det var at de klarte å dra i gang tennisleiren igjen. I årsmeldingen trekkes det også fram at det møtte fram flere på dugnad enn på mange år, og at som en oppfølging av kursing og trening har spillere kunnet benytte hallen på lørdager – noe som har vært et populært tiltak.

I august trappet leder Arthur van Rhenen ned til å bli styremedlem, mens Knut Aasrud overtok ledervervet. Han fortalte på årsmøtet at klubbens fire utebaner er blant de beste på Østlandet, og at hallen nå har fått nytt tak, gulv og byttet en vegg, det aller meste finansiert gjennom gaver og tilskudd. Totalsummen ble ca tre millioner kroner. Gruppa vurderer også å bytte ut lysanlegget med et LED-basert system, da det kan spare gruppa for strømutgifter. I dag er de på godt over 100.000 kr i året.

Satser på padeltennis

I divisjonstennisen endte herrelaget i 3. divisjon på 4. plass, mens veteranene i 3. divisjon ble nummer fem ute og endte på 2. plass inne og rykket opp til nivå 3. Målet er å etablere enda et veteranlag og å dra i gang et damelag.

For å tiltrekke seg litt eldre ungdommer er tennisgruppa i ferd med å etablere et tilbud om såkalt padeltennis. Det er en mellomting mellom tennis og squash. Grunnarbeidene til dette anlegget har imidlertid blitt dyrere enn antatt, så gruppa antar at de må bruke en kvart million av egenkapitalen sin for å få realisert tilbudet.

Tennisgruppa hadde et bra overskudd i fjor (153.000 i årsberetningen og 185.000 i det oppdaterte regnskapet) og en egenkapital på 1.150.000 kroner. I budsjettet for 2020 regner tennisgruppa med inntekter på 830.000 og et overskudd på 34.000 kroner.

Kommentarer til denne saken