Gå til sidens hovedinnhold

Strømselskapet advarer: Svindelforsøk mot kunder som får strømstøtte

Elvia ber alle kunder være oppmerksomme på svindel i forbindelse med kompensasjonsordningen for høye strømpriser.

I forbindelse med de sterke vindene natt til fredag ble det meldt om flere brudd i strømforsyningene på Romerike og i Viken. Ingen av disse gjaldt ifølge Elvia (nettleverandør) Nittedal. På selskapets hjemmeside ble vi uansett møtt av en advarsel om et pågående svindelforsøk.

– Svindelforsøk! Vi ber alle våre kunder være oppmerksomme på svindel i forbindelse med kompensasjonsordningen for høye strømpriser, skriver Elvia på sine hjemmesider.

Informasjonssjef Morten Schau sier til Varingen at han finner det irriterende at noen forsøker å svindle abonnenter på denne måten.

– Vi vil selvfølgelig ikke sende ut meldinger med linker der folk skal klikke seg inn eller legge inn personlig informasjon, sier Schau.

Han kan ikke svare på om nittedøler har mottatt slike meldinger.

– Vi har fått melding fra noen abonnenter som har fått slike meldinger, så vi vet de er der ute. Per nå har vi ikke oversikt over omfanget, sier informasjonssjefen.

Elvia har ellers en egen informasjonsside om kompensasjonsordningen for de høye strømprisene. Siden inneholder videre linker til både regjeringens nettsider om strømstøtte og nettsidene til Norges Vassdrag og Energiverk (NVE), som administrerer ordningen.

Ordningen innebærer at husholdninger vil få deler av sine strømutgifter tilbakebetalt gjennom nettleien, skriver Avisa Oslo.

Ordningen skal gjelde fra og med desember 2021 til og med mars 2022 og administreres gjennom nettselskapene.

Den delen staten betaler blir trukket automatisk fra regningen fra nettselskapet eller strømleverandøren. Men nå forsøker svindlere å få Elvias strømkunder til å be om tilbakebetaling fordi en faktura har blitt betalt to ganger.

Elvia er Norges største nettselskap med om lag 900.000 kunder.

– Har du fått en mistenkelig e-post eller SMS om faktura hvor det oppfordres til å legge inn kortnummer eller andre opplysninger? IKKE gjør det, skriver Elvia på sine nettsider.

Svindlerne utgir seg for å komme fra strømselskapet, men Elvia understreker at de ikke sender ut slike e-poster og at de heller ikke har blitt hacka.

– Jeg synes det er veldig synd at noen benytter anledningen til å prøve svindle folk i disse tider der folk sliter med strømmen, sier kommunikasjonssjef Morten Schau.

Det skal være forskjellige e-postadresser som står bak disse forsøkene.

Schau oppfordrer alle kundene til å slette e-posten, og gjerne ta kontakt med selskapet dersom noen får en slik mail eller SMS.

Kommentarer til denne saken