Dette var et musikalsk høydepunkt for alle etter lang tids nedlukking. Strykeorkesteret satser i år spesielt på musikalske forbilder for elevene, og med støtte av Sparebankstiftelsen Jevnaker, Lunner, Nittedal kunne vi invitere ekstra gjestelærere til seminaret.

Lokale kapasiteter

Danijel Petrovic, kontrabassist i Oslo Filharmoniske Orkester og Emery Cardas, solocellist i Kringkastingsorkesteret tok seg av cellistene og bassistene, mens Berit Cardas fra Vertavokvartetten tok seg av elevene på bratsj og fiolin. Både Emery og Berit er lokale kapasiteter som Strykeorkesteret har vært heldige å samarbeide med ved flere anledninger.

Målet var å gi elevene en etterlengtet samspillsopplevelse etter en lang tid preget av digital undervisning. Vanligvis har elevene samspill med alle instrumentene samlet i et strykeorkester. Denne gangen kunne hver instrumentgruppe med bistand fra gjestelærerne samles i egne ensembler, og elevene fikk mulighet til å fordype seg i hvert instrument sin særegne klang.

Det ble også tid til et lite intermezzo med mesterklasse, der utvalgte elever spilte, mens gjestelærerne hørte på og kommenterte. Det var interessant for elevene å få tilbakemelding fra nye vinkler.

Cello og kontrabass i fokus

Denne helgen satset vi spesielt på de større strykeinstrumentene cello og kontrabass. Vanligvis legger de med sin vakre dype klang, grunntonen for de andre lysere strykeinstrumentene, men nå fikk de spille stykker skrevet bare for deres instrumenter.

Etter to intense dager med tre av Norges topputøvere som instruktører, ble seminaret avsluttet med en framføring av bl.a. Ave verum corpus av W.A.Mozart, arrangert for cello og kontrabass, og 1.sats fra Eine kleine Nachtmusik av W.A.Mozart - en smakebit fra programmet til konserten "Joseph, Wolfgang og Ludwig" med Nittedal Strykeorkester og Engegårdkvartetten i april.

Testet negativt

Seminaret ble selvfølgelig preget av smitteutbruddet i Hakadal, og flere elever ble sendt hjem i karantene underveis. Men seminaret endte likevel smittefritt da det i løpet av søndag og mandag tikket inn meldinger om at alle de berørte deltakere hadde testet negativt.

Etter helgens sosiale samspillhøydepunkt er strykeorkesteret igjen klar for en ny runde med digital undervisning, mens vi krysser fingre for at vi kan invitere publikum til konserten i april.