Delta streiker ikke i Bane Nor

FREDAG. Fra og med fredag blir eventuelt flere strekninger berørt, og Bane Nor vil i tilfelle komme med mer informasjon.

FREDAG. Fra og med fredag blir eventuelt flere strekninger berørt, og Bane Nor vil i tilfelle komme med mer informasjon. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Deltas medlemmer går ikke ut i streik i Bane NOR. Men meglingen med fortsetter med Jernbaneforbundet og lokomotivmannsforbundet.

DEL

Deltas medlemmer går ikke ut i streik i Bane NOR. Det ble i ettermiddag enighet i meklingen mellom Delta/YS Spekter og Bane NOR/Spekter, skriver NRK.

Spekter, Bane NOR og YS har akseptert forslaget fra mekleren til avtale med YS. Meklingen med LO Stat pågår fortsatt, står det på Bane Nor sine sider.

Det betyr at meklingen fortsetter med Norsk Jernbaneforbund og Norsk lokmotivmannsforbund.

Partene har sittet sammen hos Riksmegleren siden mandag formiddag. Meglingsfristen utløp ved midnatt, men meglingen fortsatte altså på overtid. Litt før kl. 14 ble det oppnådd enighet med YS, mens meklingen med LO Stat fortsetter.

Skulle meglingen ikke føre fram, blir 68 medarbeidere i Bane NOR tilknyttet LO Stat tatt ut i streik.

Følgende av en streik blir blant annet at det ikke går tog gjennom Støren stasjon (Dovrebanen, Rørosbanen) på kl. 07-15 torsdag.

– Fra og med fredag blir eventuelt flere strekninger berørt, og vi vil i tilfelle komme med mer informasjon så snart som mulig, sier Bane Nor.

Krevende

– Meklingen har vært krevende, men vi har fått en akseptabel løsning, sier Deltas 1. nestleder og YS Spekter-leder Lizzie Ruud Thorkildsen i en pressemelding.

– Vi er glad for å ha kommet i mål og funnet en løsning som er god for medlemmene. Det er fortsatt noen spørsmål som gjenstår og vi forventer at arbeidsgiver bidrar til å finne gode løsninger gjennom utvalgsarbeid og i det kommende lønnsoppgjøret, sier Jens Heiberg, leder av Norsk toglederforening i Delta, til NRK..

Etter nær 14 timers mekling på overtid, ble Delta enig med arbeidsgiver rett før klokka 14 i ettermiddag, men fortsatt pågår mekling for Norsk Jernbaneforbund og Norsk Lokmotivmannsforbund, opplyser Riksmeklerens kontor til NRK.

Brøt forhandlingene

LO Stat og YS brøt forhandlingene med arbeidsgiverforeningen Spekter da partene ikke ble enige om nye tariffavtaler for Bane Nor.

Etter overgangen fra Jernbaneverket til det nye selskapet Bane Nor 1. januar 2017, har de ansatte manglet tariffavtale. De som tidligere var ansatt i Jernbaneverket ønsker å beholde tariffen de hadde der. Det ble holdt forhandlinger i fjor, uten at partene klarte å bli enige.

Norsk Jernbaneforbund, Norsk Lokomotivmannsforbund og Delta møtte Spekter klokka 10.00 mandag 26. februar hos Riksmekleren i håp om å unngå streik.

Fristen gikk ut midnatt, men partene forhandlet på overtid. Arbeidstid var blant de mest krevende spørsmålene, ifølge mekler Mats Ruland.Artikkeltags