Skiskyting har fått et oppsving i Nittedal de siste årene, og fra rekruttgruppa (10-12 år) var hele 28 utøvere påmeldt klubbmesterskapet på tirsdag.

Det er ny rekord. For noen av barna var det aller første skiskytterrenn med startnummer på brystet.

Lokal stemning

Det var en proff, men likevel lokal-sjarmerende rennstemning på Sagerud denne kvelden, med speaker, musikk, bål, sjokoladekaker og fakkelmerkede løyper.

Den viktige og fryktede strafferunden var godt markert med piler i løyperetningen, både i form av skilt og rød spray direkte på snøen. Og etter rennet ble alle deltagerne ropt opp én og én for å ta imot sine velfortjente premier.

Alexander Fodstad ble klubbmester i gutter 14, Hedda Wagner i jenter 15 og Magnus Sørbråten i gutter 16.

Do-åpning

Selv om skiskytterne trives godt på anlegget på Sagerud har det lenge vært én viktig ting som har manglet. En do.

Etter mange dugnadstimer og et bidrag på 25.000 kroner fra Varingens støtteordning for aktivitets- og fritidstilbud til barn og unge, har klubben endelig fått på plass en snurredo i et nytt rom innerst i gangen på klubbhuset.

Denne ble offisielt åpnet under klubbmesterskapet ved at nesten alle barna gikk inn for å ta en titt samtidig. Så mange var de at de nærmest tøyt ut av døråpningen.

Inntil for 8-9 år siden stod det en gammel utedo like sør for standplass, men den måtte til slutt rives. Etter det har klubben manglet toalett. Men nå kan det arrangeres treninger, renn, samlinger og dugnader med alle de viktigste fasilitetene på plass igjen.