Gå til sidens hovedinnhold

Stor glede da jazzklubben åpnet etter 20 måneders pause

Jazzmazzørene tilhører nok favorittene for jazzglade nittedøler, og de leverte super musikk og topp spilleglede da klubben endelig kunne ta imot folk igjen.

Det var utrolig godt å kunne invitere til konsert etter 20 måneders påtvungen pause på grunn av pandemien. Og hvilken konsert det ble!

Bandet er i en særklasse i Norge fordi de har så mange dyktige solister og tre dyktige vokalister. Det er de to blåserne pluss gitar og piano som tar de fleste solopartiene, men det kom soloinnslag på bass og trommer også. Det gir et veldig variert lydbilde og gjør det ekstra fint å være publikum. I tillegg er medlemmene flinke til å applaudere og oppmuntre hverandre. Og for å si det enkelt: når bandet trives på scenen, trives også folk i salen.

Ny i besetningen er Daniel Trustrup Røssing på piano og vokal. Han har gjestet klubben i Nittedal en gang tidligere, med Milenburg Joys i februar 2016. Resten av bandet er Inge Solem (treblås, vokal og verbale krumspring mellom låtene), Torstein Kubban (trompet), Jan Erling Dahl (gitar), Steinar Øyen (bass) og Svend Johnny (Sonny) Breiby (trommer og vokal).

Første sett startet med «Christopher Columbus» med brummende tenorsax i bunnen av lydbildet. Mot slutten av låten la de inn flere fine break med trommene. Etter «Jamaica Shout» fikk vi høre «Someone stole Gabrials Horn» med en fin pianosolo før velkjente «Just a Gigolo». Låten startet i rolig tempo, før de satte opp farten, og mot slutten la de inn en veldig overraskende bråstopp.

I andre sett fikk vi en fin versjon av «Someday you´ll be sorry» med fin vokal av Inge og etterpå sang Sonny «Rythm is our business», der han underveis «presenterte» hver enkelt musiker som svarte med korte solopartier. Slentrende «Relaxing at the Touro» ble etterfulgt av gøyale «Big Butter and Egg Man» før de roet veldig ned med nydelige «Body and Soul» der Inge og tenorsaxen hadde hovedrollen. Mot slutten av settet sang Sonny «Who´s sorry now», men vi håper ingen i salen var lei seg etter denne kvelden. Onsdag 24. november er neste jazzkveld, og da kommer Caledonia Jazzband.

Kommentarer til denne saken