– Vi sender en bra miks av utøvere, og det blir spennende å se hva vi kan prestere. Det er ingen konkrete målsettinger for akkurat helgens renn, men vi vil jo gjerne vise sterk kjøring, sier kvinnelandslagets trener Tim Gfeller til NTB.

Norge sender totalt 15 alpinister, seks kvinner og ni menn til helgens åpningsrenn i Sölden i Østerrike. Kvinnene skal først i ilden og starter årets konkurransesesong lørdag. Blant de seks kvinnene finner vi Thea Stjernesund fra Hakadal IL.

Alpinlandslaget har for årets sesong laget en ny inndeling av løperne, der de som er rangert blant de 15 beste i sin disiplin får A-rangering. De som er blant de 30 beste og får trenervurdering får B-status, mens øvrige landslagsløpere har C-rangering.

Stjernesund er samme med Ragnhild Mowinckel, Nina Løseth og Kristin Anna Lysdahl de med A-rangering blant kvinnene. Stjernesund hadde en imponerende fjorårssesong med totalseier, to enkeltseire og seks pallplasseringer i europacupen. I tillegg fikk hun kjøre verdenscupen, hvor det endte med de gode resultatene 9., 13., 14. og 17. plass.

Lørdag starter en ny sesong, og da med Stjernesund på startstreken i storslalåm i verdenscupen.