Romerikingen hadde et forsprang på Andreja Slokar fra Slovenia etter første finalerunde, men kom akkurat til kort da det hele skulle avgjøres. Før det hadde Stjernesund vært best i både kvalifisering og samtlige utslagsrunder.

Det lå en stund an til en helnorsk finale. Kristin Lysdahl ledet med 17/100 sekund på Slokar etter første gjennomkjøring i semifinalen, men en stor feil gjorde at finaleplassen røk med sju hundredeler.

Etterpå fikk Lysdahl en opptur ved å ta tredjeplassen. Det gjorde hun ved å slå regjerende verdensmester Marta Bassino. For første gang i karrieren var Stjernesund og Lysdahl på verdenscuppallen individuelt.

Stjernesund hadde full kontroll på Bassino over to semifinalerunder. I snødrevet kjørte hun ned til klar seier.

I kvartfinalen vant Stjernesund duellen med Marta Monsen. 25 hundredeler skilte de to lagvenninnene, mens Lysdahl slo ut slovenske Tina Robnik.

De norske var best i både blå og rød løype i første utslagsrunde. Stjernesund danket ut Vanessa Kasper (Sveits) med 1,08 sekunder, mens Lysdahl tok Stephanie Brunner (Østerrike) med 17 hundredeler.

Monsen var i duell med Sveits-stjernen Lara Gut-Behrami. Hun fikk et forsprang på 27/100 sekund etter første gjennomkjøring, og kom deretter alene i mål da Gut-Behrami kjørte ut i blå løype.