Norge sender fem kvinner og åtte menn til parallellrennene i østerrikske Lech. Blant dem er Aleksander Aamodt Kilde som er frisk etter covid-19.

Alpinverdenscupen er tilbake i Lech/Zürs for første gang på 26 år. Torsdag er det renn for kvinnene, mens herrene skal i aksjon fredag.

Kilde ble smittet av korona da han kom hjem fra verdenscupåpningen i østerrikske Sölden 21. oktober. 27-åringen vant verdenscupen sammenlagt da koronapandemien førte til at sesongen brått ble avsluttet.

Rasmus Windingstad har slitt med en vond rygg, men er nå tilbake på snø og klar for parallellrennet - en øvelse han vant i Alta Badia i Italia på lille julaften i fjor. Den gangen var det fire nordmenn blant de sju beste.

Lucas Braathen skal igjen i aksjon etter seieren i Sölden, og Henrik Kristoffersen er blant dem som vil gi unggutten hard konkurranse.

Kristin Lysdahl og Thea Stjernesund er begge med på kvinnesiden. Forrige sesong kjørte de inn til henholdsvis 6.- og 7.-plass under parallellrennet i Sestriere i Italia.

Det vil bli kjørt to renn i både kvalifisering og finalerunden. Begge dagene vil det være kvalifisering klokken 10 med finalestart klokken 17.50. De 16 beste går videre fra kvalifiseringen til kvartfinale.

Disse skal i aksjon torsdag:

Thea Stjernesund, Hakadal IL

Kristin Lysdahl, Asker Skiklubb

Kaja Norbye, IL Heming

Maria Tviberg, Geilo IL

Kristina Riis-Johannessen, Ready

Disse skal i aksjon fredag:

Henrik Kristoffersen, Rælingen Skiklubb

Leif Kristian Nestvold Haugen, Lommedalens IL

Rasmus Windingstad, Bærums Skiklub

Aleksander Aamodt Kilde, Lommedalens IL

Lucas Braathen, Bærums Skiklub

Fabian Wilkens Solheim, IL Heming

Atle Lie Mcgrath, Bærums Skiklub

Timon Haugan, Oppdal alpin

(©NTB)