Gå til sidens hovedinnhold

Stine Bredal Oftedal i prestisjetung kåring

Blant betydningsfulle idrettspersoner under 30 år.

VG skriver at at håndballspiller Stine Bredal Oftedal (29) forrige uke fikk en plass på Forbes internasjonale kåring over betydningsfulle idrettspersoner under 30. Hun er glad for å være et forbilde for mindre og hurtige spillere.

Forbes er et amerikansk forretnings- og finanstidsskrift grunnlagt av journalisten B. C. Forbes i 1917. Magasinet er fortsatt i familiens eie. Magasinet er mest kjent for sine sine årlige lister over økonomiske resultater, men lager også andre rangeringer. Som den nå omtalte rangeringen over mest betydningsfulle idrettspersoner under 30 år.

– Det var veldig overraskende og litt overveldende. Det er så mange andre idretter å ta av, og når de i tillegg havnet på meg var det utrolig gøy og stort, sier Stine Bredal Oftedal til VG.

I forklaringen til Forbes står det at Oftedal er «fremtredende i en generasjon av håndballspillere som står for hurtighet og dynamisk spill fremfor størrelse og fysikk». VG vier også oppmerksomhet på at Bredal Oftedal med sine 168 sentimenter ikke er en storvokst håndballspiller, men likevel i fjor ble kåret til verdens beste håndballspiller.

– Jeg fikk høre at jeg var for liten til å bli back da jeg var yngre, det var flere som sa det. Det føler jeg er en ting som trenere og forbund ikke tenker om på samme måte lenger. Og det synes jeg er utrolig kult, sier Oftedal, som imponerte da Norge tok EM-gull i desember.

Kommentarer til denne saken