Gå til sidens hovedinnhold

Stenger riksvei 22 hele langhelga

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra torsdag morgen til mandag morgen blir riksvei 22 helt stengt ved Gansvika i gamle Fet kommune. Årsaken er at det skal byttes ei stikkrenne under veien.

Allerede i morgen klokka 06.00 stenges veien og den åpner ikke igjen før mandag morgen klokka 06.00. På oppdrag for Statens vegvesen skal Agro Anlegg AS skifte ei stikkrenne som går under riksveien ved Dalen kirke, rett ved avkjøringen til Gansvika.

– Stikkrenna er gammel og skal skiftes ut for å dekke dagens krav. I forbindelse med utskiftingen skal riksveien graves over og bygges opp igjen med ny overbygging. Dette krever at veien må stenges for all trafikk hele langhelga, sier prosjektleder Valentina E. Moltzau i Statens vegvesen. Også bussrutene blir lagt om i de fire døgnene arbeidet pågår.

Riksvei 22 er en viktig ferdselsåre mot Østfold, og sydfra blir det en lang tilbaketur om man kommer uforberedt til veisperringen. Man kan følge fv.169 og 115, men fra Enebakkneset og Båstad er det raskere å ta av ved den gamle fylkesgrensa ved Krokedal og kjøre over Grorudfjellet til Hemnes gård og ta av mot Momoen og deretter følge veien til glattkjøringsbanen ved Gan.

Fra Lillestrøm er et annet alternativ vestsiden av Øyeren gjennom Rælingen og Enebakk ned til Spydeberg i nye Indre Østfold kommune. Omkjøringsrutene er skiltet.

Kommentarer til denne saken