Gå til sidens hovedinnhold

Stenger Gjøvikbanen i to døgn - slik reiser du

Fra og med klokka 02.00 natt til lørdag innstilles all person- og godstrafikk langs Gjøvikbanen.

Omfattende vedlikeholdsarbeid og oppgraderinger gjør at all person- og godstrafikk langs Gjøvikbanen innstilles i to døgn, fra klokka 02.00 natt til lørdag til samme tidspunkt natt til mandag. Det skriver Bane Nor i en pressemelding.

Reisende henvises til reiseplanleggeren Entur for informasjon om . Det kjøres buss for tog, som stopper ved Nittedal stasjon. Reisende som skal til for eksempel Åneby stasjon, må gå av ved riksveien og gå de siste 900 meterne.

Nytt signalanlegg og timesrute

Stengingen skyldes utbygginger som må til for å få timesavganger og nytt signalanlegg. Det ble i fjor klart at Gjøvikbanen skulle utbedres slik at det ble mulig med timesavganger mellom Oslo og Gjøvik innen 2022. Store ombygginger på Nittedal stasjon, samt nye sideplattformer på Hakadal stasjon er blant tiltakene.

Samme år skal også det nye signalanlegget ERTMS (European Rail Traffic Management System) settes i drift fra Roa til Gjøvik. Denne helgen gjøres det forberedelser for systemet blant annet ved Movatn, Åneby, Hakadal og Jenserud.

Les også

Gjøvikbanen får nytt signalsystem – forberedende arbeid starter nå

Se opp for arbeidstog

Selv om den ordinære togtrafikken stopper helt opp, er det like farlig å oppholde seg ved sporet.

- Det er farlig og forbudt å ferdes i eller nær jernbanesporet. Arbeidstog kan komme når som helst, skriver Bane Nor.

Kommentarer til denne saken