– Jeg strakk trolig noe på baksiden av kneet, og det blir nok dessverre ikke konkurranser på meg på en stund. Målet var medalje, fastslår Simen. Bronsen gikk på 8.14, som er identisk med Simen sin personlige rekord fra i fjor.

Før start hadde mesterskapsdebutanten fjerde beste pers i feltet. Han hang brukbart med i første halvdel av løpet, men i mål ble det en plass i baktroppen med 8.47,79.

Kjedelig

– Vi hadde i forkant Simen som en av våre største medaljekandidater her i Israel. Etter uhellet der en tyrker satte piggskoen sin i foten på Simen kom han aldri helt inn i det, fastslår landslagstrener Kåre Osnes.

Simen gjorde 8.14 på 3.000 meter i fjor. Men mens han har perset både på 800 og 1.500 meter denne våren har han ikke bedre enn 8.23 på 3.000 denne sesongen. Både landslagstreneren og Simen selv var i forkant klare på at 8.14 trolig ville holde til medalje.

– Det holdt stikk, sier de to. Gullet til Nederland gikk på 8.11. Sølvet til Simens treningskamerat Andreas Halvorsen på 8.13, og britens bronse på 8.14,59.

– Jeg er i bedre form nå enn da jeg perset i fjor vår. Derfor var dette skikkelig kjedelig, sier Simen. Treningskameratene var nummer en og to på øvelsen i Europa fjor.

– I forkant hadde jeg et medaljehåp, men jeg var som sagt klar over at jeg måtte levere årsbeste, og løpe rundt min personlige rekord, oppsummerer ulykkesfuglen og mesterskapsdebutanten. Han var uttatt til U-18 EM i fjor også, men den gang ble mesterskapet avlyst grunnet korona.

Simen presiserer at det ikke var varmen som var problemet.

– Vi løp seint på kvelden. Så da var temperaturen ikke på noen måte like trykkende, konstaterer han.

Rett i høyden

Simen var fire uker på høydeopphold i USA ved påsketider. Nå setter han sammen med sølvvinner Halvorsen kursen mot Alpene.

– Det bli nesten en måned i høyden i Italia og Sveits, sier Simen, som dermed dropper sommerens nordiske mesterskap i Malmö. Her kan det bli flere nittedøler på laget.

– Jeg prioriterer trening frem mot høstsesongen, som starter med Norgeslekene på Jessheim. Uka etter er det UM i Trondheim, og siste helga i august går junior-NM i Bærum, sier Simen, som får en travel høst.

Vil perse

Simen har perset på 800 og 1.500 meter denne sesongen. Han har i skrivende stund 3.53 på 1.500 meter og 1.56 på 800 meter, mens han ikke har løpt 3.000 meter raskere enn 8.23.

– I løpet av høsten vil jeg under åtte minutter på favoritten 3.000 meter, og ned på 3.40-tallet på den halve distansen, sier den ambisiøse nittedølen.