Herman er spesialist på ryggsvømming. Derfor var det han som svømte første etappe på 4 x 100 meter medley stafett da OI tok gull i juniorklassen. Han gjorde det også skarpt på 50 meter rygg med 4. plass i juniorklassen og 6. plass i seniorenes A-finale.

På 100 meter rygg ble det 7. plass i juniorklassen og 5. plass i B-finalen blant seniorene. Han stilte også på 200 meter rygg, der det ble 13. plass i junior, men ingen seniorfinale. Herman svømmer i NM-gruppa til OI svømming og skal til høsten opp i 2. klasse på toppidrettslinja på Bjertnes videregående skole.

NM-debutant

Peder Austnes (18) var første svømmer fra Gjelleråsen IF som har tatt kravet til et norsk juniormesterskap på mange år. Butterflyspesialisten slo inn sekundet over sin pers i sin NM-debut da han gjorde 28,20 på Sørlandet. Peder var bare kvalifisert for 50 meter butterfly.

– Jeg var vel knapt blant de 50 beste, men helga var likevel en fin opplevelse. Det var artig å svømme et nasjonalt mesterskap, sier Peder, som tidligere ikke har vært på dette nivået.

Gjelleråsen-gutten har hatt en rivende utvikling det siste året.

– Mye av æren for det skal vår nye trener Simon Augustsson ha. Etter at han kom til klubben for snart to år siden er alt blitt mye mer seriøst, sier Peder. Han hadde håpet å ta NM-kravet under Bergen Swim like før påske.

– Det gikk ikke, men noen uker senere klarte jeg kravet på 50 meter butterfly under Mjøssvøm på Hamar, sier Peder. Til neste års mesterskap håper han å ta kravene på et par andre distanser også.

– I dag er jeg ikke veldig tett på, men med ytterligere utvikling ser jeg muligheter, understreker han.

Langt for lite

Peder kjørte til Kristiansand med en overnatting.

– Det ble litt langt for lite, men jeg angrer ikke på at jeg tok turen, presiserer Peder. I svømming får utøverne bare delta på øvelsene der de har klart kravene. I enkelte andre idretter utløser et krav minst to muligheter.

– Det har jeg ikke reflektert over. Jeg svømte det jeg fikk, sier han.

Noe på gang

Trener Simon Augustsson presiserer at ting går rette veien for Gjelleråsen IF for tiden.

– Vi tok en samling i bunn, og nå har vi flere utøvere som begynner å nærme seg nasjonalt godt nivå, sier islendingen. Han har vært i Norge i en årrekke. Skjetten og Skedsmo er hans forrige klubber.

Tidligere i vår var Karoline Fleisje (15) kvalifisert for ÅM, og Simon Kleinhardt (16) har klart krav til UM.

– Her er ting i bevegelse, konstaterer GIF-treneren.

Fin erfaring

Peder understreker at han ikke presterte topp i Aquarama badeland i sørlandsbyen.

– Jeg var nesten sekunder over pers. Dagsformen var nok ikke helt topp, og jeg var nok også kanskje litt preget av stundens alvor. Det er imidlertid stevner og opplevelser som dette jeg lærer av. Dette var en positiv opplevelse, og jeg satser på å kvalifisere meg inn for det som er av mesterskap i året som kommer, avslutter Peder.