Gå til sidens hovedinnhold

Sportslig suksess - men mangler driftsstøtte

Friidrettsgruppa i Nittedal IL hadde en flott sesong i fjor, men måten anlegget på Bjertnes ble finansiert på gjør at de ikke er berettiget driftsstøtte før etter ti år.

Resultatoversikten for 2019 viser to sølv i senior-NM og gull både i junior-NM, UM og ungdomslekene. Herrelaget beholdt plassen i 1. divisjon og damene var nær ved å rykke opp, og det ble satt 91 nye aldersrekorder i 2019. Friidretten hadde i 2019 232 utøvere i gruppa, og av dem deltok 141 i ett eller flere stevner.

Konsolidering

– Dette er første året på lenge vi ikke har tenkt anlegg, og kun regnskapet for arrangementsbygget gjenstår å få godkjent, opplyste leder i gruppa, Hanne Tangen Nilsen på NILs årsmøte. Konsolideringen gjør også at en del støttespillere som har vært med lenge nå ønsker å ta et par steg tilbake. Ved årsskiftet var gruppas underskudd på 153.000, men dette ble redusert til 81.000 fram til årsmøtet. Budsjettet for 2020 er satt opp med en minus på 85.000, men gruppas egenkapital er på 1.118.000 kroner, hvorav 475.000 er bundet i anleggsmidler.

Innebandygruppa i NIL har vokst betydelig de siste årene og ville derfor gjerne overta friidrettens timer i Bjjertneshallen. Idrettsrådet konkluderte imidlertid allerede tilbake i 2004 med at friidrett er helårsidrett. Stemningen internt i NIL ble likevel såpass dårlig at hovedlaget måtte involveres i mekling og konkluderte med at friidretten skulle ha sine timer. Friidrettsgruppa bruker disse vintertimene til trening for utøvere under 14 år, mens de over 14 har fast trening på Bislett to ganger i uka om vinteren.

Usikkert vedlikehold

Klubben fikk sin første friidrettsbane på Bjertnestangen allerede i 1930, og den ble benyttet helt til rødgrusen på Sentralidrettsanlegget ble anlagt i 1976. Arbeidet med dagens bane startet i 2011, og banen åpnet i 2013.

Men på grunn av finansieringen man valgte da banen ble bygd innfrir ikke Nittedal IL i dag kriteriene idrettsrådet og kommunen er blitt enige om i forhold til driftsstøtte. Kommunen står som eier av anlegget fram til det har gått ti år, og først når det da overføres til NIL får idrettslaget driftsstøtte. Anlegget trenger ikke store oppgraderingene på ti år, men for å sikre at toppdekket på friidrettsbanen varer lengst mulig kreves det årlig rensing. Her er det flere muligheter, men uansett vil det ha økonomiske konsekvenser.

Kommentarer til denne saken