Geir Vegard Gundersen har tilhørt landets beste kusker og travtrenere i en årrekke. Nå har også sønnen Magnus Teien Gundersen for alvor etablert seg i Norgestoppen blant travkuskene.

Familien Gundersen kvalifiserte hele 8 av 9 hester til helgen Derby og Kriteriefinaler. Magnus slo alle tidligere rekorder da han som kusk gikk til topps i hele 7 av kvalifiseringene og det i en alder av 21 år.

Størst vinnersjanse blant Gundersen’s topphester har Hillary B.R. som Geir Vegard har uttalt at er det største talentet han noen gang har trent. Sammen med Magnus blir 3-års hoppa stor favoritt til å vinne Finn-Tack Norsk Hoppekriterium for varmblodshester.

Prinsesse Märtha Louise debuterer

Prinsesse Märtha Louise har gjennomgått opplæring av Det Norske Travselskap foran lørdagens debut. Hun har også vært på dagsbesøk hos to av Norges beste travtrenere for å skaffe seg erfaring foran lørdagens utfordring.
– Det har vært en stor fordel å kunne trene sammen med Trond Anderssen og Kristian Malmin i Vestre Ådal, og jeg føler meg mer trygg for hver gang jeg kjører en travhest, men du verden for et kick det er å sitte bak en hest som traver i 50 kilometer i timen, sier prinsessen.

- Hun har håndlag

Både Anderssen og Malmin har latt seg imponere over hvor raskt prinsessen har tilegnet seg kunnskap:
– Hun har et naturlig håndlag med hester, og hun er veldig ivrig etter å lære. Jeg er overbevist om at hun kommer til å takle lørdagens travløp med glans, sier læremester Trond Anderssen.

– Om jeg er nervøs foran lørdagens løp?

– På en skala fra en til ti vil jeg si tolv, men samtidig gleder jeg meg også. I hvert fall nå i dagene fram mot løpet. På selve løpsdagen kommer nok nervene for fullt, sier prinsesse Märtha Louise. Hun skal kjøre hesten Kick Off Classic som skal ut i et felt som omfatter åtte hester. Kick Off Classic har trukket et gunstig annetspor bak startvogna, og prinsessens hest kommer trolig til å bli en av favorittene i løpet.