Barnebibliotekar og europamester

LYKKELIG EUROPAMESTER: Eva Engskar innkasserte seier i EM i benkpress i Luxemburg.

LYKKELIG EUROPAMESTER: Eva Engskar innkasserte seier i EM i benkpress i Luxemburg.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Eva Engskar løfter ikke bare bøker, hun kan i praksis løfte bokhyller. Slik blir det mesterskap av.

DEL

For barnebibliotekaren på Nittedal bibliotek har denne helga vært i Luxemburg. I byen Hamm ble det arrangert europamesterskap i benkpress, og Eva stilte i åpen klasse 84 kg. Det var fem deltagere i klassen, og det startet ikke så bra for Eva. Hun misset i første forsøk på 175 kg, mens de nærmeste konkurrentene klarte 175, 177,5 og 180 kg.

– Det var så stort å være med på dette! Jeg var veldig nervøs i forkant - vi fikk tre forsøk, og jeg skuslet dessverre bort det første løftet, forteller Eva til Varingen. Deretter gjorde hun alt riktig på de to neste løftene, og fikk til alt hun hadde øvd på.

– Jeg er superglad for å bli Europamester! Samtidig er jeg litt lei for at verdensrekorden glapp, siden det første løftet mitt ble skuslet bort, forteller hun. Ekstra moro var det at datteren til Eva, Marthe Engskar Ramsrud , ble Europamester i sin klasse (juniorklassen, minus 72 kilo) to dager tidligere. De bor på Harestua, men Eva jobber altså i Nittedal.

I andre runde klarte imidlertid Eva å få opp 175 kg, mens to av konkurrentene etter hvert stoppet på åpningsløftet. Ankie Timmers fra Nederland, som begynte på 175 og så klarte 180, la imidlertid press på Eva da hun klarte 185 kg i sitt siste støt.

Hun veide litt mindre enn Eva, som dermed måtte løfte flere kg for å slå konkurrenten. Eva nøyde seg imidlertid ikke med 2,5 kg mer. Hun la på 5 kg, så det ble 190 kg på stanga – og klarte det!

Ingen av konkurrentene prøvde en gang på en slik vekt, og dermed ble det i praksis en suveren tittel til Eva, fem kg foran nederlandske Ankie Timmers. Lyudmila Protchenko fra Russland stoppet på 180 kg og Ielja Strik fra Nederland på 177,5 kg, mens Anna Edvall fra Sverige ble klart sist med 157,5 kg på stanga.

Artikkeltags