Landsskytterstevnet: Sju finaler, men mulighet kun i felt

I FELTFINALE: Odd Arne Samdal skjøt 29 treff og er i feltfinalen. På bane startet han med 147 poeng etter 50 i liggende, 49 i stående og 48 på kne, men da han fikk kameraet rettet mot seg endte det med 238, ett poeng for lite for finale.

I FELTFINALE: Odd Arne Samdal skjøt 29 treff og er i feltfinalen. På bane startet han med 147 poeng etter 50 i liggende, 49 i stående og 48 på kne, men da han fikk kameraet rettet mot seg endte det med 238, ett poeng for lite for finale. Foto:

Nittedal har sju finalesjanser på årets Landsskytterstevne, men det er kun Truls Kluften i junior og Helene Olafsen i eldre rekrutt som har noen mulighet på en topplassering i feltskyting.

DEL

I dag avgjøres baneskytingen i Stjørdal. Helene Olafsen er også kvalifisert for denne finalen, men med 249 som utgangspunkt – og med 47 skyttere på 250 poeng – blir det en plass ned på lista. Helene skyter i lag 122 klokka 14.50.

I klasse 3-5 ble finalegrensa 239 poeng. Det betyr at Sindre Olafsen og Daniel Jøndal Listou med 241 poeng får skyte finale. Det gjør de i lag 314 klokka 15.30. Odd Arne Brekne leder Landsskytterstevnet foran finalen med 248 poeng. Kongelaget skal i aksjon fra klokka 19 i kveld.

Samlagsskytingen for rekruttene er allerede avviklet, men uten nittedøler på laget i år. Akershus ble nummer ni med 396 poeng og 22 innertreff. Numedal vant med full pott, 400 poeng, og 23 innertreff.

Feltskyting på fredag

Feltdelen foregår på fredag, og først ut av våre deltagere er Helene Olafsen, som skyter i lag 510 klokka 12.00. Det er 61 skyttere som står med 30 treff, og i finalen strykes innertreffene fra innledende, slik at alle har samme muligheter til å vinne.

Odd Arne Samdal og Daniel Jøndal Listou er også klare for feltfinale, men begge har 29 treff og havner en bit ned på lista. 125 skyttere i klasse 3-5 står

Begerfangsten

Begerlistene er nå oppdatert og justert, og dette ble fangsten for nittedølene:

Klasse 5:

• Daniel Jøndal Listou: Middels beger i felt, lite beger på bane, beger i stang og stuper.

• Sindre Olafsen: Lite beger på bane, beger i stang og stuper.

• Knut Atle Sørskogen Stovner: Beger i stuper + minnemedalje.

• Odd Arne Samdal: Lite beger i felt + minnemedalje.

• Ketil Gundersen: Beger i stuper.

Klasse 4:

•Rune H. Dahl: Lite beger i felt.

Klasse 3:

•Per Einar Lunde: Lite beger på bane.

Klasse 2:

• Ole Martin Tvetbråten: Lite beger på bane og lite beger i felt.

Klasse V55:

• Bjørn A. Dahl: Minnemedalje.

Klasse V73:

• Odd Østerhus: Beger i stuper.

Junior:

• Truls Kluften: Stort beger i felt og beger i stuper.

Eldre rekrutt:

• Helene Olafsen: Middels beger på bane, middels beger i felt og beger i minneskyting.


I tillegg var Truls Kluften en innertreff fra lite beger på bane, mens Bjørn A. Dahl manglet tre.

Mest uheldig var nok likevel Sondre Nytun Nergård i klasse 3. Han var 16 hundredeler fra beger i stuper og manglet ett innertreff på lite beger i felt.

Artikkeltags