Sindre på 9. plass i EM

BARE NESTEN: Sindre Pettersen gjorde sin beste EM-innsats i dag, da han gikk seg opp fra 15. til 9. plass på jaktstarten.

BARE NESTEN: Sindre Pettersen gjorde sin beste EM-innsats i dag, da han gikk seg opp fra 15. til 9. plass på jaktstarten. Foto:

Sindre Pettersen fra Nittedal Skiskytterlag har den siste uka gått EM i Minsk, og avsluttet i dag med en 9. plass på jaktstarten i den hviterussiske hovedstaden.

DEL

Det ble hjemmeseier til Sergey Bocharnikov, men deretter fulgte nordmennene Sturla Holm Lægreid, Sivert Bakken og Aleksander Fjeld Andersen på rekke og rad. Lægreid gikk seg opp fra 12. plass til sølv og Bakken fra 20. plass til bronse.

Fjeld Andersen var det norske lyspunktet på sprinten lørdag da han tok bronse bak Matvey Eliseev fra Russland og Andrejs Rastorgujevs fra Latvia. De to ble nummer 7 og 10 på jaktstarten. Sindre Pettersen havnet på 15. plass på sprinten med feilfri skyting i liggende, men tre bom i stående. Han var i mål minuttet bak seirende Eliseev, som også hadde beste langrennstid, mens Sindre var fjerde raskest i løypa.

På søndag gjennomførte han et bra løp med en bom på de tre første skytingene og to på den siste. Han passerte ut som nr 12 etter de to første skytingene, var oppe på 8. etter tre, men så nede på 11. plass før han gikk seg opp til 9. plass på det siste strekket. I mål var han ca 1,20 bak vinneren, og igjen hadde han fjerde beste langrennstid.

Sergey Bocharnikov fra Hviterussland vant også supersprinten tidligere i uka etter feilfri skyting i finalen. Sindre var bare drøye minuttet bak vinneren i kvaliken, men det var bare de 30 beste som fikk gå finalen. Og med tre bom på første skyting var løpet kjørt. Tross feilfri andre skyting ble det bare 50. plass i denne øvelsen.

Artikkeltags