Bedre dag søndag for Hans Christer

Artikkelen er over 1 år gammel

Med to sprinter blant de tre første konkurransene vil det nok ta tid før Hans Christer Holund hevder seg i Tour de Ski i år, men han har avansert år for år og skal nå prøve å forbedre en 5. plass sammenlagt.

DEL

Første del av Tour de Ski lørdag var sprint i fristil i italienske Toblach. Hans Christer gikk en grei prolog, men var ti sekunder bak seirende Johannes H. Klæbo og drøyt fire sekunder bak en plass blant de 30 beste. Selv om det ble 73. plass er tidsdifferansene i selve prologen små, og han slo Sjur Røthe og var rett bak Didrik Tønseth. Klæbo vant finalen foran to franskmenn, samt Sindre B. Skar og Emil Iversen.

I morgen venter 15 km fri med intervallstart i Toblach, og det er en betydelig bedre distanse for nittedølen. Men etter hviledag på nyttårsaften venter nok en sprint i fristil på tirsdag, nå i sveitsiske Val Müstair.

Onsdag og torsdag har løperne flyttet seg over grensen til Tyskland og Oberstdorf, der det først gås 15 km klassisk fellesstart og deretter 15 km jaktstart i fristil.

Etter hviledag på fredag avsluttes som vanlig Tour de Ski i Val di Fiemme i Italia med 15 km fellesstart i klassisk på lørdag, og så 9 km jaktstart i fristil opp monsterbakken.

Hans Christer gikk Tour de Ski første gang i 2016. Da snuste han på en «topp 10»-plassering, men feildisponerte i alpinbakken og ble nummer 15. Året etter hadde han lært, hadde tredje tid i selve bakken, og avanserte til en 9. plass i sammendraget. Og i 2018 kopierte han tredjeplassen i selve bakken. Totalt på etappen ble det 5. plass, og samme plassering endte han også på i sammendraget.

Artikkeltags